Zegarek do geocachingu
Moderator: Moderatorzy
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Zegarek do geocachingu
O ile widok człowieka gapiącego się na smartfon nie budzi zdziwienia, to ktoś wpatrzony w zegarek by mnie zastanowił

- Za ten post autor xmall otrzymał podziękowanie:
- Jesienny_pl
- krcr
- Wyjadacz
- Podziękował;: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Cześć. Próbowałem keszować przy pomocy Fenixa 5x. Niestety, to mordęga. Wygodniej jednak używać jakiegoś ręczniaka od Garmina, a nawet telefon z odpowiednią apką.
- r00t7
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Otóż to. Wgrałem gpx do fenixa 6 ale to mordęga. Do punktu Cię zaprowadzi ale opis itp już słabo. Ale mapa jeżeli chcesz kontrolować czy idziesz dobrym szlakiem jest Ok i działa płynnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Lza
- Rada Techniczna
- Podziękował;: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
A jako wsparcie, żeby nie trzeba było co chwila ślepić w telefon czy się dobrze idzie jest OK, czy też raczej klapa?
Można by napisać apkę na zegarek, garminowe sportwatche mają coś w rodzaju marketu aplikacji
A może jest już taka?
BTW, Ciekawe, jak się tworzy takie aplikacje. (Nie mam zegarka więc za bardzo się nie interesowałem, ale w liczniku do roweru mam taki market i są tam dostępne dziwaczne rozmaitości, pewnie by się dało licznik rowerowy też zmusić do współpracy
)
Można by napisać apkę na zegarek, garminowe sportwatche mają coś w rodzaju marketu aplikacji

A może jest już taka?
BTW, Ciekawe, jak się tworzy takie aplikacje. (Nie mam zegarka więc za bardzo się nie interesowałem, ale w liczniku do roweru mam taki market i są tam dostępne dziwaczne rozmaitości, pewnie by się dało licznik rowerowy też zmusić do współpracy

Ostatnio zmieniony wtorek 20 października 2020, 09:47 przez Lza, łącznie zmieniany 2 razy.
- krcr
- Wyjadacz
- Podziękował;: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/16fb ... 448606a8f2
To chyba od GC, ale może da się pogrzebać i przerobić. Ja nie wnikałem.
edit: Doczytałem
Kod: Zaznacz cały
use menu of widget for store up to 5 geocache coordinates
https://developer.garmin.com/connect-iq/overview/
- r00t7
- Centrum Obsługi Geocachera
- Podziękował;: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Jako wsparcie by zerknąć czy dobrze idziesz jest OkLza pisze:A jako wsparcie, żeby nie trzeba było co chwila ślepić w telefon czy się dobrze idzie jest OK, czy też raczej klapa?
A może jest już taka?
BTW, Ciekawe, jak się tworzy takie aplikacje. (Nie mam zegarka więc za bardzo się nie interesowałem, ale w liczniku do roweru mam taki market i są tam dostępne dziwaczne rozmaitości, pewnie by się dało licznik rowerowy też zmusić do współpracy)

- chinczyk
- Wyjadacz
- Podziękował;: 40 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Widać jesteś posiadaczem jednego z nich, szkoda ze mój nie może być młotkiem ...
- Rob
- Forumator
- Podziękował;: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Jeżeli temat jeszcze kogoś interesuje to czasami używam apki na Samsunga Gear S3 do Locusa. Locus w telefonie musi być odpalony, a zegarek pokazuje uproszczoną kopię z ekranu telefonu. Działa to jako podgląd i jako uzupełnienie. Przydatne jest to czasami w obcym mieście gdzie kesze są w większej odległości od siebie. Wtedy można odpalić nawigowanie na telefonie w Locusie i idąc wystarczy spoglądać od czasu do czasu na zegarek, zamiast telefon.