Legend CX Niedokladne wspolrzedne waypointow

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

daro
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: czwartek 09 kwietnia 2009, 21:48
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie

Legend CX Niedokladne wspolrzedne waypointow

Post autor: daro » środa 15 kwietnia 2009, 21:24

Witam musialem zalozyc nowy watek gdyz po przewertowaniu forum nie znalazlem nic co by moglo pomoc w moim problemie Chodzi mi o to ze podczas wpisywania wspolrzednych niektorych skrzynek nie moge wpisac wlasciwej wartosci skrzynki przykladowo N50 17,315 E 018 59,016 i ok wpisuje N50 17, i po przecinku nie moge wpisac 3 tylko jakas mniejsza liczbe Jest to troche uciazliwe podczas szukania kesza gdyz po zmianie wartosci automatycznie skrzynke widze w innym miejscu Wiem ze mozna punkt pobrac bezposrednio do urzadzenia niestety poki co tej opcji jeszcze nie uzywalem bo komp nie widzi GPS-a Pisalem w tej sprawie do szpecow z garmina po instalce nowszych sterownikow problem ten sam Po wizycie w salonie garmina podlaczeniu urzadzenia to samo komp go nie wykrywa hieh malo tego nowszy model z wystawy z tego salonu vista hcx reaguje podobnie Moze macie jakis sugestie ?? Z gory thx Daro
GPS Garmin Legend CX

Dziku

Post autor: Dziku » środa 15 kwietnia 2009, 21:40

Wejdź w "menu", potem "ustawienia", potem "jednostki". Tam w okienku "Format pozycji" ustaw "hddd.mm.mmm.
Powinno pomóc.

Mojego Legenda ma akurat kolega Lennin, ale chyba z pamięci dobrze opisałem.

Mam jeszcze prośbę abyś pisał po polsku, nie po polskawemu. Zasady gramatyki oraz znaki interpunkcyjne naprawdę nie bolą...

daro
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: czwartek 09 kwietnia 2009, 21:48
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie

Są na świecie "starzy wyjadacze" :)

Post autor: daro » środa 15 kwietnia 2009, 21:53

Thx Dziku jednak nie na darmo "wyjadacz" Faktycznie jest taka opcja w ustawieniach jednostek -format pozycji (siatka) i miałem na hddd.mm'ss.s" już to zmieniam Browar jak najbardziej zasłużony szkoda że wirtualnie choć może kiedyś kto wie ;) Pozdrawiam i polszczyznę poprawiam
Szukam szukania mi trzeba :)

Dziku

Post autor: Dziku » środa 15 kwietnia 2009, 22:20

Drobiazg. :D
Pytanie zadałeś - prawdę mówiąc - dość typowe. Wielokrotnie przewijało się ono tak przez tutejsze Forum jak i przez zaprzyjaźnionego Garniaka.
Natomiast owymi "specami z Garmina" to mnie ubawiłeś przyznam...

Za piwo - dziekuję. A w realu? Kto wie... Zlot coraz bliżej...

Edit:
Tak się zacząłem zastanawiac co to pytanie ma wspólnego z bazą Filipsa :?: :?: :?:

ODPOWIEDZ