GPS w budynku ?

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

GPS w budynku ?

Post autor: ted69 » sobota 24 stycznia 2009, 10:20


jsforest
Stały bywalec
Posty: 105
Rejestracja: czwartek 30 października 2008, 21:20
Lokalizacja: Poland/łódzkie

Post autor: jsforest » sobota 24 stycznia 2009, 12:28

Co ma GPW do GPS? czy na pewno ten skrót chciałeś umieścić?
jsforest
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=6469][img]http://www.opencaching.pl/statpics/6469.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1673][img]http://geokrety.org/statpics/1673.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » sobota 24 stycznia 2009, 13:37

upsss - tak to bywa z pocketem
http://palmtop.pl/view.php?news_id=13157
teraz chyba dobrze bedzie

Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Posty: 1443
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 15.126' E 019° 1.258'

Post autor: Saracen » niedziela 25 stycznia 2009, 01:24

AGPS! Telefony Nokii (N82 i inne) też tak potrafią, bo poza satelitami korzystają z siatki przekaźników GSM, szczeg. technicznych nie znam, ale fakty są takie, że telefon łapał fixa w środku mieszkania, a Colorado tylko przy oknie, czym Whatever mnie zawstydził, i zmusił do zmiany opinii na temat w/w telefonu.

tboniasty

Post autor: tboniasty » niedziela 25 stycznia 2009, 13:57

Ja bez problemu łapię fixa w domu jednorodzinnym na moim garminku :)

Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Posty: 1443
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 15.126' E 019° 1.258'

Post autor: Saracen » niedziela 25 stycznia 2009, 14:39

tboniasty pisze:Ja bez problemu łapię fixa w domu jednorodzinnym na moim garminku :)
My mieszkamy w starym budownictwie... poniemiecka kamienica, ściany gruuuube...

Awatar użytkownika
toczygroszek
Forumator
Posty: 1815
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: z Krainy Deszczowców

Post autor: toczygroszek » niedziela 25 stycznia 2009, 22:16

A czy to nie jest przypadkiem kwestia łapania przez GPS odbitych sygnalów a nie grubości ścian? Nie znam się aż tak dobrze, tylko pytam.
[url=http://www.geocaching.com/profile/?guid=efde318e-5da8-4e48-9bf9-726b9a41c98a][img]http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=...&uid=efde318e-5da8-4e48-9bf9-726b9a41c98a[/img][/url][url=http://www.drunners.de/cachestats/][img]http://www.drunners.de/cachestats/stat2.aspx?id=10025285[/img][/url][url=http://www.geocaching.org.pl][img]http://www.geocaching.org.pl/images/200x50.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » poniedziałek 26 stycznia 2009, 08:44

toczygroszek pisze:A czy to nie jest przypadkiem kwestia łapania przez GPS odbitych sygnalów
Nie, to nie kwestia odbitych sygnałów ;-)
http://pl.wikipedia.org/wiki/AGPS
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

ODPOWIEDZ