Palmtop z widocznością karty jako dysk

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 24 września 2008, 15:10

tak na szybko: nie byl wymagany dodatkowy plik celib.dll (czy cos takiego?)

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 24 września 2008, 15:38

masz racje :) jak doloze te biblioteke, to nawet odpala
Teraz tylko pytanie jakie parametry
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 24 września 2008, 15:55

Udalo mi sie dojsc do takiej sytuacji:
Obrazek

czyli polaczyl sie z baza Filipa i oczekuje na haslo :)

uruchomilem tak:

Kod: Zaznacz cały

rsync.exe -avz ocpl@achjoj.info::oc /CF Card/oc
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Post autor: Hern » środa 24 września 2008, 17:05

Zapodaj mu jeszcze hasło, podglądnij sobie w "bat" na PC :)
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 24 września 2008, 18:05

Wklepuje pozniej haslo
i przez ok 4 minuty widac cos takiego
Obrazek

pozniej mrugnie ekranem (jakies komunikaty) i okienko sie zamyka
nie bardzo wiem,jak w pockecie zobaczyc te komunikaty
poczukam jakiegos "cmd" na WM :)

Tak samo sie dzieje bez wzgledu na to czy adres docelowy dam ze slashem czy backslashem.
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 24 września 2008, 18:48

Kombinuje jak kon pod gore :lol:
Sciagnalem i zainstalowalem sobie PocketDOS (fajny, jak ktos chce sie pobawic starym DOSem na pockecie)
W tym DOSie, - pocketowa wersja rsynca nie dziala, ta rozsylana przez Filipa w pakiecie - tez nie. Sciagnalem wiec DOSowa wersje rsynca
http://www.2net.co.uk/rsync.html
ale niestety - tutaj nie dziala
Obrazek

Narazie nie mam wiecej pomyslow :(
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 24 września 2008, 20:31

No szkoda, dzięki za sprawdzenie :)

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 24 września 2008, 21:37

Udalo mi sie upolowac ten znikajacy komunikat na koncu - ale zupelnie nic mi nie mowi
Obrazek

Zajrzalem do srodka rsynca - ten komunikat caly wyglada tak:

Kod: Zaznacz cały

Invalid file index: %d (count=%d)
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » środa 24 września 2008, 22:51

Kolejne testy za mna.
Ciekawa sprawa - w plikach WPT pod Oziego, adres do pliku HTML wyglada tak:

Kod: Zaznacz cały

\CF Card\OC\OC\0102.html
i dziala, system widzi taki adres (bez cudzyslowu)
natomist tutaj jak miejsce docelowe wpisze w postaci

Kod: Zaznacz cały

\CF Card\OC
to zakladany jest nowy katalog o nazwie CF :)
Wpisuje wiec adres w cudzyslowi i teraz parametry wygladaja tak:

Kod: Zaznacz cały

rsync.exe -avz ocpl@achjoj.info::ocgpx "\CF Card\oc\oc\gpx"
wczesniej na CF nie mialem takiego podkatalogu gpx. Program konczy dzialanosc przed czasem, znowu z komunikatem Invalid file index, ale podkatalog gpx tworzy
Obrazek . Obrazek

88roman
Nowy na forum
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek 27 października 2008, 22:45

Post autor: 88roman » poniedziałek 27 października 2008, 22:49

Proponuje program Card Export. Jest szybszy od WMstorage (ma duze znaczenie przy np.8Gb)

ODPOWIEDZ