venture HC czy legend HCX

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

rododendron
Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: sobota 20 września 2008, 19:23
Lokalizacja: ten typ? z Grudziądza :)

venture HC czy legend HCX

Post autor: rododendron » wtorek 23 września 2008, 15:30

Witam, mam pytanie odnosnie tych 2 gpsow. Ktory waszym zdaniem bardziej oplaca sie kupic, gdyz oba moge miec w cenie okolo 500zl i nie wiem co lepiej? :) Domyslam sie ze sporo osob na tym forum jest bardziej rozkminiajacych GPSy niz ja :)

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: zyr » wtorek 23 września 2008, 15:40

Legend HCx :
http://garmin.com.pl/compare.php?type=o ... mpare[]=36
Wszystko przemawia na jego korzyść. A raczej wszystkie parametry różniące te dwa odbiorniki przemawiają na korzyść Legenda.

rododendron
Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: sobota 20 września 2008, 19:23
Lokalizacja: ten typ? z Grudziądza :)

Post autor: rododendron » wtorek 23 września 2008, 15:59

No dzieki dzieki, a co to za roznica w mape bazowej ze w jednym jest atlantic highway a w drugim atlantic recreational??

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » wtorek 23 września 2008, 16:12

nie mam pojecia i watpie, zeby kiedykolwiek mialo to znaczenia dla osob szukajacych skrzynek, choc kto wie jakie skarby na nas czekaja? 8)
Lepiej skoncentrowac sie na innych roznicach ;)

dla ciekawych:
http://www8.garmin.com/include/basemaps ... ional.html

i dalej pewnie tez cos bedzie...
Tak czy inaczej na pewno wgrasz sobie inne, o wiele dokladniejsze mapy, chocby darmowa mape Polski UMPpcPL, czy mapy topograficzne roznej masci...

rododendron
Bywalec
Posty: 25
Rejestracja: sobota 20 września 2008, 19:23
Lokalizacja: ten typ? z Grudziądza :)

Post autor: rododendron » wtorek 23 września 2008, 16:18

Heh masz racje, ta roznica raczej nie jest najwazniejsza :)

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: zyr » wtorek 23 września 2008, 19:10

Mapy bazowej nawet nie zobaczysz - no może przez chwilkę. I tak zaraz UMPa i TOPO zainstalujesz. I różnica zniknie.

ODPOWIEDZ