Columbus na androida

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wallson
Wyjadacz
Posty: 382
Rejestracja: czwartek 28 maja 2009, 09:21
Lokalizacja: Rzyrarduf
Kontakt:

Re: Columbus na androida

Post autor: wallson » poniedziałek 05 stycznia 2015, 22:58

Mam ostatnio bardzo poważny problem z Columbusem na swoim telefonie (Galaxy S4 - Android 4.4.2)

Problem jest generalnie z mapą. Kesze na mapie pulsują lub jak kto woli migają, a dodatkowo po krótkim użytkowaniu mapy z keszami, Columbus się zawiesza a następnie wyłącza. Szczególnie zoomowanie mapy powoduje zawieszenie aplikacji.

Drugi (stary) problem jest z geokretami. Jeżeli w skrzynce jest jakiś geokret, to skrzynka przyjmuje nazwę tego geokreta. Jeżeli w skrzynce X jest kret o nazwie Y, to w Columbusie ta skrzynka ma nazwę Y.

Pomocy :)

wallson
"Lepiej słonie łapać żywcem niż rozmawiać z nadgorliwcem..."

ObrazekObrazek
Moje strony www: http://www.ajdu.pl http://www.wallson.pl http://www.77mdh.pl

Awatar użytkownika
xArEs
Nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 26 kwietnia 2012, 12:10
Lokalizacja: Poznań

Re: Columbus na androida

Post autor: xArEs » poniedziałek 12 stycznia 2015, 15:06

Ktoś moze wie czemu nie mogę sie zalogować na opencaching.pl przez Columbusa ?? Przenosi mnie na strone Okapi i pisze że żadanie przeterminowane, spróbój ponownie. Do geocaching.com nie ma problemu. Kiedys mi ta aplikacja działała bez problemu ale jak zmieniłem telefon to cos padło i tak mi wyświetla
pozdr
Krzych
pozdr
Krzych

MMJ
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: niedziela 27 czerwca 2010, 22:33

Re: Columbus na androida

Post autor: MMJ » poniedziałek 12 stycznia 2015, 16:55

U mnie też się taki komunikat pojawia. Fajnie jakby udało się usunąć ten błąd, bo nie można na żywo z Columbusa logować na opencaching.pl.
Pozdrawiam
Michał

Piostu
Stały bywalec
Posty: 126
Rejestracja: wtorek 02 października 2012, 12:30

Re: Columbus na androida

Post autor: Piostu » wtorek 13 stycznia 2015, 10:25

Miałem taki problem jakiś czas temu, jak próbowałem tablet podpiąć. O ile dobrze pamiętam to chodziło o coś z datami - sprawdźcie ustawienia daty i godziny na urządzeniach na których próbujecie odpalić Columbusa.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

MMJ
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: niedziela 27 czerwca 2010, 22:33

Re: Columbus na androida

Post autor: MMJ » wtorek 13 stycznia 2015, 10:47

U mnie data i godzina się zgadza. Mam ustawione na Auto strefa czasowa. Może jakaś inna jest na serwerze opencaching.pl.?

Awatar użytkownika
xArEs
Nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 26 kwietnia 2012, 12:10
Lokalizacja: Poznań

Re: Columbus na androida

Post autor: xArEs » wtorek 13 stycznia 2015, 20:26

U mnie też daty są ok. Może to związane z czasem zimowym?
pozdr
Krzych

MMJ
Nowy na forum
Posty: 10
Rejestracja: niedziela 27 czerwca 2010, 22:33

Re: Columbus na androida

Post autor: MMJ » wtorek 13 stycznia 2015, 23:13

Zmieniałem ręcznie czas o godz. do tyłu i do przodu i też nie działa. Przez przypadek wyszło mi, że na opencaching.nl jest tak samo.

sorer
Bywalec
Posty: 28
Rejestracja: wtorek 26 kwietnia 2011, 22:17

Re: Columbus na androida

Post autor: sorer » środa 14 stycznia 2015, 20:56

Just fixed OKAPI login, look for version 2.68 on google play. Let me know if it works.

Awatar użytkownika
xArEs
Nowy na forum
Posty: 5
Rejestracja: czwartek 26 kwietnia 2012, 12:10
Lokalizacja: Poznań

Re: Columbus na androida

Post autor: xArEs » środa 14 stycznia 2015, 22:39

Po aktualizacji Columbusa jest OK. :) Thank you
pozdr
Krzych

Awatar użytkownika
wallson
Wyjadacz
Posty: 382
Rejestracja: czwartek 28 maja 2009, 09:21
Lokalizacja: Rzyrarduf
Kontakt:

Re: Columbus na androida

Post autor: wallson » sobota 24 stycznia 2015, 22:17

Help :(

Prócz problemów które sygnalizowałem niedawno - notoryczne zawieszanie się aplikacji w trybie mapy,
teraz dodatkowo ja również mam problem z logowaniem. U mnie przy próbie zalogowania skrzynki
columbus się zawiesza a następnie restartuje. (Galaxy S4 - Android 4.4.2)

Masakra :( Dużo ostatnio szukam skrzynek, a columbus mocno mnie zawodzi. Nie znam innego programu,
bo korzystam z niego od wielu lat. Szukać nowego nie chcę.
"Lepiej słonie łapać żywcem niż rozmawiać z nadgorliwcem..."

ObrazekObrazek
Moje strony www: http://www.ajdu.pl http://www.wallson.pl http://www.77mdh.pl

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » sobota 24 stycznia 2015, 23:18

Wyczyść dane aplikacji powinno być ok

sorer
Bywalec
Posty: 28
Rejestracja: wtorek 26 kwietnia 2011, 22:17

Re: Columbus na androida

Post autor: sorer » niedziela 25 stycznia 2015, 00:10

Did you got the latest version 2.69. I have no crashes in my developer console. Not try log a cache to oc.pl, but to gc.com works ok.

sorer
Bywalec
Posty: 28
Rejestracja: wtorek 26 kwietnia 2011, 22:17

Re: Columbus na androida

Post autor: sorer » niedziela 25 stycznia 2015, 15:40

Bug confirmed. It crashed when tried to post a log to opencaching.com. Version 2.70 published to google play fix this issue.

ODPOWIEDZ