MapSource i problem z GPX

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2505
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: Żywcu » poniedziałek 28 lutego 2011, 20:44

Klaudiusz pisze:Ja znalazłem błąd w Under The Bridge by Żywcu , Krzysiek już poprawił i GPX działa prawidłowo .Przed chwilą ściągnąłem promień 60 Km , jest ok.
Skrzynkę reaktywowałem w sobotę i zauważyłem, że filmik z YT został wycofany, więc wkleiłem inny - nowy kod YT nie jest "czytany", przez serwis. Jest tam opcja "stary kod", którego użyłem - chyba tu jest problem... - filmik się wyświetlał ale jakieś krzaki do GPXa dodawał. Usunąłem film i jest OK. Przepraszam za nieświadomą zadymę 8)
"jaki tu spokój, la la la la..., nic się nie dzieje la la la la... ;) "
Obrazek

Awatar użytkownika
bacza
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 08 kwietnia 2008, 22:36
Lokalizacja: Warszawa, PL
Kontakt:

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: bacza » środa 02 marca 2011, 23:41

Żywcu pisze:
Klaudiusz pisze:Ja znalazłem błąd w Under The Bridge by Żywcu , Krzysiek już poprawił i GPX działa prawidłowo .Przed chwilą ściągnąłem promień 60 Km , jest ok.
Skrzynkę reaktywowałem w sobotę i zauważyłem, że filmik z YT został wycofany, więc wkleiłem inny - nowy kod YT nie jest "czytany", przez serwis. Jest tam opcja "stary kod", którego użyłem - chyba tu jest problem... - filmik się wyświetlał ale jakieś krzaki do GPXa dodawał. Usunąłem film i jest OK. Przepraszam za nieświadomą zadymę 8)
Żywcu, to nie twoja wina ;)

problem jest szerszy i cos mi sie zdaje, ze pisalem juz o nim tutaj:
http://forum.opencaching.pl/viewtopic.p ... 579#p83579
(punkt number 1)

tutaj zostalo to zalatane:
http://forum.opencaching.pl/viewtopic.p ... 176#p84176
ale, jak widac, bylo to raczej usuniecie skutkow, a nie przyczyny.

chyba jednak potrzebujemy prawdziwe rozwiazanie..
tATO? sp2ong? :)

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1912
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: krystiant » czwartek 03 marca 2011, 02:22

bacza pisze:chyba jednak potrzebujemy prawdziwe rozwiazanie..
tATO? sp2ong? :)
A dlaczego nie bacza?
Z tego co piszesz wnioskuję, że posiadasz wiedzę i umiejętności. Nie chcą cię dopuścić do kodu? A ogłoszenie już prawie rok wisi...
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

tATO
Wyjadacz
Posty: 424
Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2008, 01:38

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: tATO » czwartek 03 marca 2011, 02:46

Chętnie pomogę tylko zbytnio nie wiem o jakim problemie piszemy w tym miejscu?
Bo jeśli dobrze się orientuję to wszystkie babole są wyprostowane. Ale jeśli komuś coś nie chodzi to proszę o parę zdań w jakich okolicznościach i sprawdzę co się da zrobić
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=1887][img]http://www.opencaching.pl/statpics/1887.jpg[/img][/url][img]http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=opencaching.pl&uid=629fd528-38cb-418c-83ac-86892464b4fe&bg=1[/img][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=486][img]http://geokrety.org/statpics/486.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1912
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: krystiant » czwartek 03 marca 2011, 13:37

Chodzi o to, że od czasu do czasu w opisach lub w logach pojawiają się znaki, które powodują problemy w różnych programach (tym razem chodziło o "uder the bridge" żywca) i byłoby najlepiej albo przy dodawaniu wpisu, albo przy generowaniu gpx-a wycinać/blokować te powodujące problemy znaki.
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

Awatar użytkownika
bacza
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 08 kwietnia 2008, 22:36
Lokalizacja: Warszawa, PL
Otrzymane podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: bacza » czwartek 03 marca 2011, 16:14

krystiant pisze:
bacza pisze:chyba jednak potrzebujemy prawdziwe rozwiazanie..
tATO? sp2ong? :)
A dlaczego nie bacza?
spoko, skierowalem sie jedynie do konkretnych osob, z ktorymi juz o tym wlasnie problemie w plikach dyskutowalem (przytoczony watek) - jako kontynuacja i glos, ze tymczasowe rozwiazanie nie wystarcza.
nie mnie oczywiscie wskazywac, kto i co ma robic :)
jesli tak to zabrzmialo, to przepraszam.

anyway, rozwiazanie problemu, ktore tez w tamtym watku, jest banalne i osobie wtajemniczonej w kod serwisu implementacja zajmie wielokrotnie mniej czasu niz osobie, ktora zobaczy ten kod po raz pierwszy na oczy.
Z tego co piszesz wnioskuję, że posiadasz wiedzę i umiejętności. Nie chcą cię dopuścić do kodu? A ogłoszenie już prawie rok wisi...
widzialem ogloszenie i zamierzam sie wlaczyc i pomoc w temacie API.
teraz skupiam sie jednak na dokonczeniu mojego aktualnego projektu - tez aplikacja zwiazana z geo :)
nie omieszkam sie pochwalic na forum, jesli cos ciekawego z tego wyjdzie :)
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi bacza za post:
Żywcu

Awatar użytkownika
Żywcu
Forumator
Posty: 2505
Rejestracja: środa 26 marca 2008, 08:38
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: Żywcu » czwartek 03 marca 2011, 19:30

bacza pisze:
Z tego co piszesz wnioskuję, że posiadasz wiedzę i umiejętności. Nie chcą cię dopuścić do kodu? A ogłoszenie już prawie rok wisi...
widzialem ogloszenie i zamierzam sie wlaczyc i pomoc w temacie API.
teraz skupiam sie jednak na dokonczeniu mojego aktualnego projektu - tez aplikacja zwiazana z geo :)
nie omieszkam sie pochwalic na forum, jesli cos ciekawego z tego wyjdzie :)
To ja Ci awansem, na zachętę "dzięksa" posyłam.
"jaki tu spokój, la la la la..., nic się nie dzieje la la la la... ;) "
Obrazek

Awatar użytkownika
bacza
Nowy na forum
Posty: 19
Rejestracja: wtorek 08 kwietnia 2008, 22:36
Lokalizacja: Warszawa, PL
Kontakt:

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: bacza » niedziela 06 marca 2011, 13:15

Żywcu pisze:
bacza pisze:
Z tego co piszesz wnioskuję, że posiadasz wiedzę i umiejętności. Nie chcą cię dopuścić do kodu? A ogłoszenie już prawie rok wisi...
widzialem ogloszenie i zamierzam sie wlaczyc i pomoc w temacie API.
teraz skupiam sie jednak na dokonczeniu mojego aktualnego projektu - tez aplikacja zwiazana z geo :)
nie omieszkam sie pochwalic na forum, jesli cos ciekawego z tego wyjdzie :)
To ja Ci awansem, na zachętę "dzięksa" posyłam.
heh, to ja awansem dzieki :)

Awatar użytkownika
wrygiel
Rada Techniczna
Posty: 292
Rejestracja: czwartek 18 sierpnia 2011, 08:54
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: MapSource i problem z GPX

Post autor: wrygiel » piątek 26 sierpnia 2011, 02:22

Witam! Jestem deweloperem nowego API, które można obejrzeć tutaj:

http://opencaching.pl/okapi/

(Wysyłam tego posta w różnych miejscach forum, w których wydaje mi się, że był poruszany temat API. Być może się komuś przyda.)
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@mimuw.edu.pl.

ODPOWIEDZ