Garmin communicator plug-in w firefox

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

geotomo
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 23 sierpnia 2010, 21:39

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: geotomo » czwartek 16 września 2010, 19:57

dziękuję za Wasze odpowiedzi
udało mi się rozwiązać problem inaczej, może komuś się przyda

okazało się, że instalowałem wcześniej GPMapa Topo Polska z Map Source, a to doinstalowało mi w winxp swoje sterowniki :evil:
wystarczyło wyłączyć przeglądarkę, wybrać Start / Panel Sterowania / Dodaj lub usuń programy
odszukałem to świństwo (konkretnie 2: Garmin USB Driver i coś, co nazywało się Windows USB Pack lub jakoś podobnie - zdaje się, że właśnie ten pack gryzł się z innymi sterownikami)

po odinstalowaniu sterowników i włączeniu przeglądarki wszystko działa bez zarzutu
jedyna różnica jest taka, że za każdym razem zanim strona prześle waypoint do gps wyszukuje urządzenie (pojawia się info 'szukam urządzenia gps' - jakieś 2 -3 sekundy to trwa)

[edit] na innym komputerze (xp, ale nie professional tylko home) musiałem jeszcze zrestartować komputer żeby zadziałało (możliwe, że sterowniki trafiają do cache, a odinstalowanie w xp home niekoniecznie inwaliduje cache)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Cerberiusz
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: niedziela 22 sierpnia 2010, 12:44
Lokalizacja: Celestynów/Otwock

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Cerberiusz » sobota 18 września 2010, 00:22

Jak zacząłem używać Garmina eTrex H też miałem problem z nieaktywującym się plug-inem. EasyGPS rozwiązał problem.

Edycja
Nie doczytałem 2 strony.
Pozdrawiam Cerberiusz

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
XaNtoR
Nowy na forum
Posty: 8
Rejestracja: piątek 09 stycznia 2009, 05:40

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: XaNtoR » piątek 06 maja 2011, 14:24

Trzeba będzie się bawić przez map source... bo mi ani na najnowszym FF4 ani na IE8 nie działa niestety...

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1617
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Lza » piątek 06 maja 2011, 20:25

FF 4 to jeszcze chyba nie ma.. :-)

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: zyr » piątek 06 maja 2011, 20:47

http://www.mozilla.com/pl/firefox/ oj chyba jest. Ale nędza, wolę już chrome

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1617
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Lza » piątek 06 maja 2011, 20:55

hmmm.. czemu się nie chce autoaktualizować z 3.6??

Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 664
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Lokalizacja: Sopot

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Maliniak » sobota 07 maja 2011, 02:58

u mnie się sama zaktualizowała po wcześniejszym pytaniu o pozwolenie na ten manewr

ale nie sprawdzałem czy plugin pod ff 4 działa
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1617
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Lokalizacja: blisko Krakowa.
Kontakt:

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Lza » sobota 07 maja 2011, 21:30

w takim razie ja muszę mieć piracką wersję :-P

ODPOWIEDZ