Garmin communicator plug-in w firefox

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

geotomo
Nowy na forum
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek 23 sierpnia 2010, 21:39
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: geotomo »

dziękuję za Wasze odpowiedzi
udało mi się rozwiązać problem inaczej, może komuś się przyda

okazało się, że instalowałem wcześniej GPMapa Topo Polska z Map Source, a to doinstalowało mi w winxp swoje sterowniki :evil:
wystarczyło wyłączyć przeglądarkę, wybrać Start / Panel Sterowania / Dodaj lub usuń programy
odszukałem to świństwo (konkretnie 2: Garmin USB Driver i coś, co nazywało się Windows USB Pack lub jakoś podobnie - zdaje się, że właśnie ten pack gryzł się z innymi sterownikami)

po odinstalowaniu sterowników i włączeniu przeglądarki wszystko działa bez zarzutu
jedyna różnica jest taka, że za każdym razem zanim strona prześle waypoint do gps wyszukuje urządzenie (pojawia się info 'szukam urządzenia gps' - jakieś 2 -3 sekundy to trwa)

[edit] na innym komputerze (xp, ale nie professional tylko home) musiałem jeszcze zrestartować komputer żeby zadziałało (możliwe, że sterowniki trafiają do cache, a odinstalowanie w xp home niekoniecznie inwaliduje cache)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Cerberiusz
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: niedziela 22 sierpnia 2010, 12:44
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Cerberiusz »

Jak zacząłem używać Garmina eTrex H też miałem problem z nieaktywującym się plug-inem. EasyGPS rozwiązał problem.

Edycja
Nie doczytałem 2 strony.
Pozdrawiam Cerberiusz

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
XaNtoR
Nowy na forum
Posty: 8
Rejestracja: piątek 09 stycznia 2009, 05:40
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: XaNtoR »

Trzeba będzie się bawić przez map source... bo mi ani na najnowszym FF4 ani na IE8 nie działa niestety...

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Lza »

FF 4 to jeszcze chyba nie ma.. :-)

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 141 razy

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: zyr »

http://www.mozilla.com/pl/firefox/ oj chyba jest. Ale nędza, wolę już chrome

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Lza »

hmmm.. czemu się nie chce autoaktualizować z 3.6??

Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 664
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Podziękował;: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Maliniak »

u mnie się sama zaktualizowała po wcześniejszym pytaniu o pozwolenie na ten manewr

ale nie sprawdzałem czy plugin pod ff 4 działa
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...

Awatar użytkownika
Lza
Rada Techniczna
Posty: 1619
Rejestracja: poniedziałek 19 października 2009, 10:01
Podziękował;: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 307 razy

Re: Garmin communicator plug-in w firefox

Post autor: Lza »

w takim razie ja muszę mieć piracką wersję :-P

ODPOWIEDZ