Automapa i geocaching -Co z dokładnością mojej nawigacji???

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
sp2ong
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 10 razy
Otrzymane podziękowania: 100 razy

Post autor: sp2ong » sobota 16 sierpnia 2008, 20:01

N_EM_O pisze:Bardzo dziękuję za odpowiedź. Faktycznie na www.miplo.pl jest dźwięków i ikonek mnóstwo. Ściągnąłem dwie ikonki ale nie znalazłem pliku dźwiękowego. Poczekam zatem na Ciebie - nie spieszy mi się :) .
Mój mail - zdzisk@wp.pl.
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.
Nie wiem czy oto ci chodzi ale kiedys na starym forum kiedy byl tworzony plugin do OC PL dla AM http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1081

wgralem paczke zip z ikonka i dziwiekiem do AM:

http://www.opencaching.pl/download/gcicona.zip
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi sp2ong za post:
N_EM_O
Waldek
OpenGeoInfo -Serwis informacyjny o Geocaching OC PL http://info.opencaching.pl

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » sobota 16 sierpnia 2008, 22:30

Kilka osob z AM korzysta na pewno ;)
Dobrze, ze jest tu taki kacik.

Dzisiaj, przy takich opadach deszczu i chmurach do samego nieba AM stwierdzila, ze brak jej danych gps (modul na SF-III, ale dodatkowo okresowo droga przez tunel z drzew). Na ekranie gps 10 paskow satelit na zolto, ale zadnego na zielono -> AM postanowila wiec w ogole nie wyswietlac pozycji, wrrr. Przypadlosc rzadka (chyba ze trzy razy w ciagu 1.5 roku), ale jednak. Znacie na to jakies lekarstwo? Juz chyba lepsza dokladnosc ok. 40m-60m, niz brak pozycji na mapie :x

W tym czasie garmin jakby nigdy nic wskazywal pozycje 8)

zyr
Forumator
Posty: 3247
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: zyr » sobota 16 sierpnia 2008, 22:34

Ja kiedyś zrobiłem sobie kabelek - Garmin <-> PDA i się sprawdza, choć użyłem go chyba tylko raz i gdzieś schowałem :) O ile masz palma z portem RS to nie powinno być problemu ze zrobieniem sobie takiego kabla.

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował: 14 razy
Otrzymane podziękowania: 58 razy

Post autor: Bas » sobota 16 sierpnia 2008, 22:53

nie mam RS, niestety.
Plan jest taki, ze z garminem jezdze "zawsze". Mam do niego przewod na zasilanie zewnetrzne (z zapalniczki w aucie), ale nie podpinam, bo nie musze przy wyjsciu z auta NIC rozpinac. I niech tak zostanie 8)
AM nawiguje zwykle na dlugich trasach i wtedy jest zonglowanie z przewodem zasilajacym, gdy wychodze z baza Filipsa do skrzynki. Zreszta ten modul Nokii na SF-III spisuje sie bardzo dobrze. Zreszta teraz tez widzial 10 satelitow. To chyba AM jest taka wymagajaca, ze jesli dokladnosc pozycji jest mniejsza, niz xx metrow, to nie pokazuje NIC. W takiej sytuacji nawet RS chyba nic nie zmieni. W garminie mam mniej czuly gps...
Zastanawiam sie, czy mozna cos zmienic w konfiguracji AM... Jesli nic nie znajde, to wysle email do supportu - moze jest jakis myk, zeby AM nie byla az tak wymagajaca 8)

P.S.
Przy dzisiejszych skrzynkach w deszczu woda lala sie po garminie... Piekny widok, gdy nie trzeba sie tymi kroplami na wyswietlaczu i guzikach martwic... 8)
I jeszcze widok ekranu (bez podswietlenia) garmina w pelnym sloncu, zwlaszcza w porownaniu z PDA... bezcenny !! Ze tez ich podkusilo w tym Garminie spaprac to w najnowszych modelach :(
Ostatnio zmieniony sobota 16 sierpnia 2008, 23:01 przez Bas, łącznie zmieniany 1 raz.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi Bas za post:
N_EM_O

N_EM_O
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: wtorek 12 sierpnia 2008, 19:24
Lokalizacja: Leszczyny

Post autor: N_EM_O » sobota 16 sierpnia 2008, 22:56

Oczywiście, teraz dopiero zorientowałem się jak sie to robi :) . Może spotkamy się kiedys przy jakiejś skrzyneczce to postawię nie tylko to wirtualne :) a co do zmian w konfiguracji w AM to także jestem zainteresowany :)
Ostatnio zmieniony sobota 16 sierpnia 2008, 23:04 przez N_EM_O, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » sobota 16 sierpnia 2008, 23:04

:)
oby dobrze sie nawigowalo, chocby i po piwie ;)

N_EM_O
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: wtorek 12 sierpnia 2008, 19:24
Lokalizacja: Leszczyny

Post autor: N_EM_O » sobota 16 sierpnia 2008, 23:08

sp2ong - to jest to samo co doradził mi Bas, jednak dziękuję za pomoc. Lubie ludzi, którzy są chetni pomóc nowicjuszowi :)

ODPOWIEDZ