[Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Layio
Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: sobota 27 sierpnia 2011, 11:40
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Layio »

Awaryjnieszy przestał działać z najnowszą wersją Locusa, podczas importu pliku następuje nieznany błąd.
Kika
Stały bywalec
Posty: 148
Rejestracja: piątek 12 września 2008, 23:59
Podziękował;: 76 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Kika »

Dzięki za ostrzeżenie - czyli na razie nie update'ować Locusa.
czy ktoś z bardziej kumatych członków naszej społeczności mógłby w wolnej chwili rzucić na to okiem? Plizz...
Awatar użytkownika
Layio
Bywalec
Posty: 35
Rejestracja: sobota 27 sierpnia 2011, 11:40
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Layio »

Napisałbym do autora Locusa, ale okazuje się że awaryjnieszego nie ma już w Sklepie Play. Szkoda w sumie, bo to jedyna sensowna aplikacja do pobierania GPX z telefonu na szybko.
parlando
Forumator
Posty: 896
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57
Podziękował;: 341 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: parlando »

A ja zaktualizowałem i u mnie działa normalnie. Chyba, że była w międzyczasie jeszcze jakaś poprawka, bo dopiero dzisiaj mi się zaktualizował.
Kika
Stały bywalec
Posty: 148
Rejestracja: piątek 12 września 2008, 23:59
Podziękował;: 76 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Kika »

Nie no - ewidentnie coś się zrąbało. Po aktualizacji ładuje mi dla jednej lokalizacji tylko 3 kesze, dla innej (testowej) tylko jednego kesza - choć pokazuje, że niby ściąga cały obszar. Przy ręcznej próbie zaimportowania ściągniętego przez Awaryjniejszy .gpx'a wyskuje już tylko powiadomienie "błąd pliku gpx ...". Lipa ;(
parlando
Forumator
Posty: 896
Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 20:57
Podziękował;: 341 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: parlando »

OK, faktycznie. Po prostu sprawdziłem dla terenu gdzie przybyło za mało skrzynek i z małym promieniem:) Teraz sprawdziłem centrum Łodzi, gdzie w ogóle nie miałem ściągniętych keszy i w promieniu 3km zapisała się tyko 1 skrzynka.
Awatar użytkownika
tuchlin
Wyjadacz
Posty: 271
Rejestracja: czwartek 12 czerwca 2008, 02:05
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: tuchlin »

jest lipa z nim, ale dzięki temu zacząłem używać c:geo i okazuje się, że to przyjazny w obsłudze program. natomiast u mnie też padło po aktualizacji. da się z tym coś zrobić?
ObrazekObrazekObrazek
Jano
Wyjadacz
Posty: 437
Rejestracja: niedziela 21 września 2008, 17:17
Podziękował;: 123 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Jano »

Po dzisiejszej aktualizacji już wszystko działa :) w kontekście Awaryjniejszego, bo zarządzanie mapami nadal jest do bani.
Pozdrawiam
Jano

Obrazek Obrazek
Kika
Stały bywalec
Posty: 148
Rejestracja: piątek 12 września 2008, 23:59
Podziękował;: 76 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Kika »

U mnie też działa :D magia!
Kipcior
Bywalec
Posty: 63
Rejestracja: niedziela 02 czerwca 2013, 18:47
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: [Android/Freeware] Awaryjniejszy GPX

Post autor: Kipcior »

Widzę, wątek z rzadka odwiedzany. Takie pytanie, może ktoś zna odpowiedź.
Niedawno pojawiła się zupełnie nowa wersja Locusa v4 z modelem subskrypcji czasowej. Zainstalowałem tę nową wersję obok stare czyli v3,51. W zasadzie wszystko działa ok poza tym, że dzisiaj zauważyłem, że jak odpalam Awaryjniejszy z poziomu nowego Locusa to wszystko niby jest ok do momentu importu pobranych z serwisu plików - wówczas awaryjniejszy wymusza otwarcie starej wersji Locusa i importuje pliki w niej. Jak wymusić (póki co poza deinstalacją starej wersji, bo chce mieć obie na wszelki wypadek), żeby Awaryjniejszy importował te pliki w nowym Locusie?
Wyczyściłem domyślne ustawienia Locus Map Pro (stara wersja) etc, ale i tak cały czas po ściągnięćiu danych, otwiera się stary Locus i import idzie tam. Mogę oczywiście zaimportować plik gpx do nowego z poziomu aplikacji, ale fajnie jakby działąło to automatycznie :)
ODPOWIEDZ