Problem

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Michu4000
Stały bywalec
Posty: 126
Rejestracja: środa 04 sierpnia 2010, 11:54
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem

Post autor: Michu4000 » czwartek 13 stycznia 2011, 16:59

Hmm... dziwne. U mnie niema już problemu, a robiłem dokładnie tak jak opisałem.
Może masz dużą ilość jakichś innych plików np. muzyki, zdjęć, filmów; czy przed wgraniem bazy było ok?
Czy baza była po reflashu choć przez chwilę w innym miejscu na telefonie niż folder system?
Zajrzyj na http://centrumse.pl/forum/index.php? może tam Ci pomogą.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ViruS...
Bywalec
Posty: 51
Rejestracja: poniedziałek 25 października 2010, 13:50

Re: Problem

Post autor: ViruS... » czwartek 13 stycznia 2011, 19:02

Nic nie mam na telefonie - dzwiekow, zdjec motywow nic... Wgrywalem zaraz po refleshu do folderu system. Zrobilem sobie ten skrot i dalej nic nie dziala..
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Michu4000
Stały bywalec
Posty: 126
Rejestracja: środa 04 sierpnia 2010, 11:54
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problem

Post autor: Michu4000 » czwartek 13 stycznia 2011, 19:04

Nie wiem w takim razie co to może być. Popytaj na tym forum, ktoś powinien Ci pomóc.
Obrazek Obrazek Obrazek

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Problem

Post autor: alex22 » piątek 01 kwietnia 2011, 08:46

Kupiłem szanownej małżonce Nokię oczywiście z myslą o tym aby miała swoją bazę do czytania. Wgrałem bazę na kartę i tak jak pisze ViruS telefon usilnie zaczął indeksować wszystkie zdjęcia. Zakończyło się to podniesieniem ciśnienia, wyjęciem karty i rezygnacją z bazy. Po jakimś czasie wykonałem ukrycie wszystkich zdjęć ( tak jak napisał EM. ). Wszystko poszło, tylko przy otwieraniu (wejściu do) BAZY i kolejnych plików OP trwa to kilkanaście sekund. Jednym słowem aby otworzyć jeden opis potrzebuje na to około 2-3 minut. Czy to jest normalne czy kupiłem taką lipną Nokię co nie wyrabia się. Może jest jakiś sposób na przyspieszenie tego procesu?
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Re: Problem

Post autor: Whatever » piątek 01 kwietnia 2011, 09:08

Jaka to nokia ? Jeżeli coś na symbianie to jest na to kilka sposobów.
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Problem

Post autor: alex22 » piątek 01 kwietnia 2011, 09:43

Zwykły ogórek taki do dzwonienia. Ale kupiony z myślą do czytania BAZY. Nokia 2710c
http://www.nokia.pl/produkty/telefony/n ... plications
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Re: Problem

Post autor: Whatever » piątek 01 kwietnia 2011, 11:59

Hmm, wv takim razie na karcie pamięci najlepiej utworzyć folder o nazwie _PAlbTN i tam umieścić całą bazę . ( w folderach o takiej nazwie nokia indeksuje miniaturki do zdjęć )
Uniknie się jakiegokolwiek indeksowania. Jeżeli to nie pomoże to chyba więcej wyjść nie ma ;)
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

alex22
Forumator
Posty: 591
Rejestracja: poniedziałek 01 września 2008, 19:46
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: Problem

Post autor: alex22 » piątek 01 kwietnia 2011, 18:44

Dzięki za pomoc. Jutro ogarnę temat i skrobnę jak poszły prace. Pozdrawiam.
[url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1110][img]http://geokrety.org/statpics/1110.png[/img][/url][url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=4502][img]http://www.opencaching.pl/statpics/4502.jpg[/img][/url]

ODPOWIEDZ