Problem z bazą

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Problem z bazą

Post autor: Whatever » wtorek 28 lipca 2009, 18:53

tak jak w temacie - a konkretnie chodzi mi o problem z podlinkowaniem
http://oc.achjoj.info/baza/op/usr/index.html

jak wciśniemy którąkolwiek literkę wyskakuje not found - dzieje się tak od dłuższego czasu, myślałem że może na telefonie się coś wysypało ;-)
Teraz sprawdziłem na w/w stronie i nie funguje tak samo.

Jest na to jakaś rada ?
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » wtorek 28 lipca 2009, 19:01

1. Literka Z sie otwiera
2. w pozostalych linkach brakuje na koncu ".html"

teraz link wyglada tak:
a powinien wygladac tak:
najlepiej dopisac sobie recznie wszedzie te koncowke
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » wtorek 28 lipca 2009, 21:28

hm, u mnie sprawa jest taka że końcówka wszędzie jest .html tyle że przy otwieraniu jakby nie "widzi"

Obrazek
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » wtorek 28 lipca 2009, 21:45

Popatrz sobie na zrodlo strony (to jest zwyczajny plik tekstowy)
a ono wyglada tak

Kod: Zaznacz cały

<a href="V">V</a> <a href="W">W</a> <a href="X">X</a> <a href="Y">Y</a> <a href="Z.html">Z</a>
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
coza
Forumator
Posty: 556
Rejestracja: środa 28 maja 2008, 08:27
Lokalizacja: zza dupia

Post autor: coza » wtorek 28 lipca 2009, 21:46

Potwierdzam, mam to samo ale myślałem, że to problem występujący lokalnie na moim telefonie. Nie działa "spis wg tytułów.." i "spis wg chowaczy..."
"OP" działa bez zarzutu. Pozostałe spisy też.
[i]Sponsorem mojej nieobecności był Żubr[/i]

Dlugi
Bywalec
Posty: 62
Rejestracja: wtorek 06 stycznia 2009, 10:24

Post autor: Dlugi » wtorek 28 lipca 2009, 21:51

Edytuj plik index.html w katalogu użytkowników i tam przerób wszystkie litery tak jak jest opisane "Z".
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=5936][img]http://www.opencaching.pl/statpics/5936.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=3083][img]http://geokrety.org/statpics/3083.png[/img][/url][img]http://img.geocaching.com/stats/img.aspx?txt=View+my+profile&uid=d8461b1a-03a9-429f-aefb-1b721cc3188c[/img]

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 53° 07.208' E 23° 05.935'
Kontakt:

Post autor: ted69 » wtorek 28 lipca 2009, 21:54

Z tytulami ten sapm problem - nie ma zadnego rozszerzenia.
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
coza
Forumator
Posty: 556
Rejestracja: środa 28 maja 2008, 08:27
Lokalizacja: zza dupia

Post autor: coza » wtorek 28 lipca 2009, 22:05

Dzięki, po zmianach jest ok. Czy przy następnej synchronizacji problem się nie powtórzy? Czy może pliki się zdublują, tzn będzie jednocześnie "z"i"z.html" ?
[i]Sponsorem mojej nieobecności był Żubr[/i]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » wtorek 28 lipca 2009, 22:06

Dla chetnych obydwa pliki: http://tinyurl.com/lsu8q4

Wystarczy pobrac, rozpakowac, skopiowac obydwa pliki. Maja ustawiona date na 2010 rok, zeby przy synchronizacji nie zostaly podmienione. Do czasu naprawienia przez Filipsa bedzie dobrze, choc magiczna skrzynka o dziwnej nazwie moze tu nie trafic ;) Pozniej wystarczy je skasowac, a rsync wstawi juz te dobre od Filipsa.

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » środa 29 lipca 2009, 17:45

Dzięki wielkie - wszystko hula :D
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 29 lipca 2009, 22:49

Prosze bardzo :lol:

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 21:07

Sorry za kłopotki, postaram się to naprawić lada chwila.

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Lokalizacja: Bytom

Post autor: Hern » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 23:24

filips pisze:Sorry za kłopotki, postaram się to naprawić lada chwila.
Faaaaaaajnie :)
Tylko proszę poinformuj że "JUŻ" :)
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

Awatar użytkownika
jakub_27
Stały bywalec
Posty: 166
Rejestracja: środa 03 czerwca 2009, 22:07
Lokalizacja: <*Łódź*> N51°44.806' E19°30.535'

Post autor: jakub_27 » czwartek 13 sierpnia 2009, 18:18

Przy probie aktualizacji już na samym początku wyskakuje mi error, czy ktoś z Was próbował dzisiaj synchronizować ?
[color=#4040FF]Colorado 300 + GPMapa Topo, UMP-pcPL, Topo_PL_100[/color]
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=10680][img]http://www.opencaching.pl/statpics/10680.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=3051][img]http://geokrety.org/statpics/3051.png[/img][/url]
[color=#FF0000][b]Wódka, fason, kultura ...[/b][/color]

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » czwartek 13 sierpnia 2009, 18:54

Mieliśmy ok godzinną przerwę z powodu błędu po stronie providera. Już powinno wszystko śmigać.

ODPOWIEDZ