Od zmiany serwera rsync nie zaciąga nowych skrzynek do bazy

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ted69
Forumator
Posty: 6197
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: ted69 »

Filips - a co z moim bledem? Mam pousuwac wszystkie pliki .html z poszczegolnych klatalogow i zapuscic synchronizacje jeszcze raz ?
Obrazek . Obrazek

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Ted: sprawdzę jeszcze w domu co i jak i dam znać. Generalnie nie należy się przejmować, ale dla porządku rzucę okiem i się ustosunkuję :)

Awatar użytkownika
lennin
Bywalec
Posty: 44
Rejestracja: czwartek 02 kwietnia 2009, 20:09
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: lennin »

Pozwoliłe sobie zrobić mirror. http://91.121.84.194/oc/ uaktualniany o 9ej i 20ej. Link do logu: http://91.121.84.194/oc/rsync/log.txt . Jak długo będzie aktywny - nie wiem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 maja 2009, 21:29 przez lennin, łącznie zmieniany 1 raz.
Mało wiem ale się dowiem ;) | "Pokeszujemy" nocą razem? :D

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1968
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 398 razy

Post autor: krystiant »

filips pisze:
krystiant pisze:To ja się też pochwalę

Kod: Zaznacz cały

$ ./oc-update.sh
rsync: failed to connect to achjoj.info: Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(127) [receiver=3.0.6]
Próbowałem coś wygooglać ale nie było nic co mógłbym na tyle zrozumieć żeby skutecznie zadziałać... :(
Może firewall - rsync potrzebuje jakiegoś konkretnego portu?
Jakiś błąd w połączeniu. Spróbuj za czas jakiś. Jeśli będzie się powtarzać permanentnie, daj znać.
Dałem accept na firewallu dla wszyskich połączeń inicjowanych z mojego IP i jest dobrze :)

kasownik
Bywalec
Posty: 39
Rejestracja: niedziela 11 maja 2008, 00:49
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: kasownik »

witam!

u mnie zas ma problem ze sciaganiem plikow indeksow do skrzynek i urzytkownikow, ktore zaczynaja sie na + i /

Kod: Zaznacz cały

password file must not be other-accessible
continuing without password file
falling back to RSYNC_PASSWORD environment variable.
receiving incremental file list
op/1/7/o/
rsync: mkstemp "/cygdrive/i/My Documents/Geocache/baza/op/tyt/.*.html.AYZ4LW" failed: No such file or directory (2)
          69 100%   67.38kB/s    0:00:00 (xfer#1, to-check=74/23920)
rsync: mkstemp "/cygdrive/i/My Documents/Geocache/baza/op/tyt/.?.html.5bC9fw" failed: No such file or directory (2)
          57 100%    0.39kB/s    0:00:00 (xfer#2, to-check=61/23920)

Number of files: 23920
Number of files transferred: 2
Total file size: 299.43M bytes
Total transferred file size: 126 bytes
Literal data: 126 bytes
Matched data: 0 bytes
File list size: 947.81K
File list generation time: 0.001 seconds
File list transfer time: 0.000 seconds
Total bytes sent: 181
Total bytes received: 948.99K

sent 181 bytes  received 948.99K bytes  5.50K bytes/sec
total size is 299.43M  speedup is 315.47
rsync error: some files could not be transferred (code 23) at main.c(1497) [generator=3.0.2]
--== Live Long & Prosper ==--

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=628][img]http://www.opencaching.pl/statpics/628.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1199][img]http://geokrety.org/statpics/1199.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Hern
Forumator
Posty: 1022
Rejestracja: wtorek 15 lipca 2008, 01:34
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: Hern »

kasownik pisze:witam!

u mnie zas ma problem ze sciaganiem plikow indeksow do skrzynek i urzytkownikow, ktore zaczynaja sie na + i /

Kod: Zaznacz cały

password file must not be other-accessible[/quote]

Mnie się wydaje, że to jednak problem z prawami (zbyt szerokimi) do pliku z hasłem :)
ObrazekObrazekObrazek
NIE wyhaczam, NIE zaliczam, po prostu znajduję. A reszta o drzewo ...

kasownik
Bywalec
Posty: 39
Rejestracja: niedziela 11 maja 2008, 00:49
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: kasownik »

Hern pisze:
kasownik pisze:witam!

u mnie zas ma problem ze sciaganiem plikow indeksow do skrzynek i urzytkownikow, ktore zaczynaja sie na + i /

Kod: Zaznacz cały

password file must not be other-accessible[/quote]

Mnie się wydaje, że to jednak problem z prawami (zbyt szerokimi) do pliku z hasłem :)[/quote]

Chyba jednak nie, bo potrafi sie sciagnac kilkadziesiat pozycji, a nie ciagna sie tylko 2. Zwroc uwage, ze rsync probuje stworzyc plik o nazwie *.html i ?.html. Myslisz, ze system cos takiego lyknie??
--== Live Long & Prosper ==--

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=628][img]http://www.opencaching.pl/statpics/628.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1199][img]http://geokrety.org/statpics/1199.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Bas »

Lyka duzo, choc plikow z takimi nazwami nie powinno byc. Sa znaki, ktorych nie powinno sie uzywac w nazwie pliku. Na razie jest:
'.html
(.html
..html
.html (nie ma nazwy pliku - jest kropka i html)

Wszystkie skrzynki z "dziwnymi znakami spoza alfanumerycznego zakresu ASCII moznaby wrzucic do jednej kategorii, ale chyba raczej nie zezwalac na taka nazwe skrzynki (?)
Ostatnio zmieniony środa 27 maja 2009, 22:03 przez Bas, łącznie zmieniany 1 raz.

kasownik
Bywalec
Posty: 39
Rejestracja: niedziela 11 maja 2008, 00:49
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: kasownik »

--== Live Long & Prosper ==--

[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=628][img]http://www.opencaching.pl/statpics/628.jpg[/img][/url] [url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=1199][img]http://geokrety.org/statpics/1199.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Podziękował;: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Post autor: picek »

trzebaby jakoś wymusić zmianę takich nazw np na kod ansii danego znaku plus jakis np dopisek. Jakiegos switcha wymuszajacego znaki [a-zA-Z1-0] a reszte znaczkow przeksztalcajacy na ANSII...
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2199
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Podziękował;: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy
Kontakt:

Post autor: filips »

Wiem wiem, muszę to poprawić, ale ma to priorytet "wysoki" a niestety jest kupa rzeczy z priorytetem "bardzo wysoki" (np Bóg, Honor, Ojczyzna, Rodzina itd) ;)

ODPOWIEDZ