Baza Filipsa na nawigacjach pracujacych pod Windows CE

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » niedziela 19 kwietnia 2009, 21:00

jak ci sie cos uwalilo - wgraj jeszcze raz pliki Windows i Programy do nandflash larka - lub prościej wszystkie 4 pliki z rozszerzeniem .reg do katalogu Windows w nandflash z instalki LarkWin7...

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » niedziela 19 kwietnia 2009, 21:15

tak tak, uwaliło, hehe, mam poszatkowane oryginalne menu larka :D
A plików reg. naliczyłem dwa (2) a nie cztery, aktualnie kopiuję windows i programy do nandflash...zobaczymy, czy odżyje ;-)
Porobiło mi się po klikaniu w lightplusy i minusy ;-)
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'
Podziękował: 15 razy
Otrzymane podziękowania: 38 razy

Post autor: marwaldor » niedziela 19 kwietnia 2009, 21:21

na poszatkowane menu taka rada:
w nandflash masz katalog $msd$ czy jakos tak (nie pomyl z MESADA!!!!!)
wyrzucasz z niego WSZYSTKIE pliki (powinno ich tam byc na oko 5 sztuk)
potem restart, kalibracja i tyla (mysle, ze pół basa mam u ciebie)
(bas=litr)
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi marwaldor za post:
Calineczka

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » niedziela 19 kwietnia 2009, 21:54

hehehe, szybki jestes, ale byłem szybszy :D
Co nie przeszkadza oblać sukcesu ;-)
Tak zrobiłem jak napisałes :D
Z pamięcią chyba tez sobie poradziłem, wrzucając do windows/startup skrót 29#"\NANDFlash\Programy\Mem.exe" 16384

no cóz, po raz kolejny wrzucam po activesync netfronta, zaraz wypróbuję instalkę,export rejestru,restart i moze juz będzie działało... :D
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » niedziela 19 kwietnia 2009, 21:58

hmm z tym startup mnie zaskoczyłes...pochwal sie czy robi...i opsz dokladnie co i jak uczyniłeś
pół basa nie obalimy - dzieli nas 800 km :D
netfront robi bez instalowania przez Async

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » niedziela 19 kwietnia 2009, 22:14

JUPI!!! :P :P :P
Działa ;-)
Własnie po mam nadzieję ostatecznym restarcie widzę, że html otwiera mi się automatycznie w netfroncie, ten o nic nie pyta i nie ściemnia. Konieczne było zwiększenie pamięci operacyjnej na starcie. Automat robi się w ten sposób, że do katalogu NANDFlash\Windows\Startup wrzuciłem sobie pliczek o nazwie Memory 10mega.lnk
a w środku notatnikiem wpisałem to:

Kod: Zaznacz cały

29#"\NANDFlash\Programy\Mem.exe" 16384
czyli de facto zrobiłem sobie na starcie 16 mega wolnego, co się potwierdza przy sprawdzaniu w zakładce memory. :D
Przy tworzeniu linka możesz skorzystać z :
Start-Programs-utwórz link

i mały automacik poprowadzi, musisz wskazać najpierw lokalizację mem.exe a potem lokalizację do której skrót ma zostac wpisany.na końcu i tak ręcznie trzeba dodac parametr z ilościa pamięci, edytując skrót np. w notatniku.
Hurrraaaa...idę wgrywac bazę filipsa, już jest po co. A sprzęcik robię dla jagi, sąsiadki, ucieszy się, z tego larka zrobiła się całkiem fajna maszynka!!!
:P
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
Voit
Forumator
Posty: 1161
Rejestracja: poniedziałek 03 marca 2008, 09:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Voit » niedziela 19 kwietnia 2009, 22:44

Arku, gratuluję kolejnego sukcesu.
Zawsze twierdziłem ze jesteś czarodziejem.
Oprócz Larka dla jagi nauczyłeś dobrych manier mojego ASUSa.
:wink:
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » niedziela 19 kwietnia 2009, 23:09

Dzięki Voit za dobre słowo :D
Baza wgrana ;-)
smiga pięknie, ...co ciekawe, jakiś zbieg okoliczności czy cuś, pierwsze obejrzałem drzewo wiadomości Voita, hehe
To sie porobiło, Lark ma teraz Auto Mapę, Bazę Filipsa, Ozi Explorera, oryginalną Mapę Map, jakieś gry, trochę programów użytkowych....i sam jeszcze nie wiem co
:D
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
marwaldor
Forumator
Posty: 965
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 00.000' E 21° 00.000'

Post autor: marwaldor » niedziela 19 kwietnia 2009, 23:27

hmm - ciekawe - u mnie robi bez tego - ale jutro sie przyjrze dokladniej twemu pomyslowi...
pzdrw

Edit: a savereg zaczelo robic ??

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » poniedziałek 01 czerwca 2009, 01:02

...uu, nie widziałem pytania...co robić?
Po zainstalowaniu netfronta, skojarzeniu z nim plików htm/html savereg obowiązkowo-i wsio działa ;-)
O potrzebie zwiększenia pamięci pisałem wczesniej...
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: Tati » czwartek 01 października 2009, 09:54

Witam,
Mam GPS35R firmy Blow (wygrany w rajdzie samochodowym) :wink: . Odblokowałam Windows CE w 2 min.. i na tym koniec sukcesów. Problem generalnie mam podobny jak opisany przez malwadora. Wgrałam baze filipsa, ale nie mam jej w czym otworzyć. Wszelkie próby zainstalowania kończą się komunikatem :is not a valid Windows CE aplication”. Jedyna przeglądarka, która się instaluje to Netfront, ale ona wymaga ponad 4 GB miejsca.. a ta nawigacja obłsuguje max 4GB. Próbowałam zainstalować Dependency Walker, żeby sprawdzić jakich bibliotek brakuje.. ale też się nie da tego odpalić..komunikat jak wyżej. Za wszelkie sugestie i pomoc z góry dziękuję,
pozdrawiam, Tatiana

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » czwartek 01 października 2009, 09:58

witaj ;-)
Sprawdz w panelu sterowania-system-pamiec ile masz pameci po starcie.Zeby sie netfront uruchomil musi mec wolne zasoby! Czytaj wyzej (mem.exe) :!:
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: Tati » czwartek 01 października 2009, 10:06

Problem jest w tym, ze ja Netfronta instaluje na SD 4 GB i pod koniec instalacji krzyczy, ze nie ma miejsca wiec nawet nie mam szans, zeby go uruchomić.
Ustawienia pamięci:
Storage Memory: total - 2760kb, in use-76kb
program memory: total - 41456kb, in use - 12892kb

Awatar użytkownika
Calineczka
Wyjadacz
Posty: 274
Rejestracja: niedziela 25 stycznia 2009, 12:28
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Calineczka » czwartek 01 października 2009, 11:31

dziwne.Rozumiem, ze iejsce na karcie jest?
Sprobuj wrzucic *.cab na karte i nstalowac niepre Windowsa i Activesync a beposrednio klikajac w CAB-a w swoim urzadzeniu
Netfronta masz pewnego???
[url=http://www.swiatelka.pl/][img]http://www.swiatelka.pl/userbar.png[/img][/url]

Tati
Bywalec
Posty: 76
Rejestracja: sobota 13 czerwca 2009, 11:07
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: Tati » czwartek 01 października 2009, 12:54

Karta SD 4 GB sformatowana, instaluje to ustrojstwo a on w kółko, przy końcu instalacji, że mało miejsca... ileż mu tego miejsca potrzebne..Netfront v 3.3. Bezpośrednio się nie da - is not a valid Windows CE aplication.

ODPOWIEDZ