Problem z POI

Wszystko co bazy dotyczy, pytania, wątpliwości, sprzęt itp...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Posty: 1443
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 15.126' E 019° 1.258'

Problem z POI

Post autor: Saracen » sobota 22 listopada 2008, 00:39

Przy aktualizacji POI w giepsie POIloader wywalił taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

Wystąpił błąd formatu danych w linii 4012 pliku H:\oc\poi/oc.csv. Dane zapisane we wcześniejszej części pliku zostaną zapisane, jednak odczytanie reszty danych jest niemożliwe.

Awatar użytkownika
Whatever
Wyjadacz
Posty: 417
Rejestracja: środa 14 maja 2008, 09:22
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Whatever » sobota 22 listopada 2008, 07:33

mi wywalił to samo ...
[url=http://www.opencaching.pl/viewprofile.php?userid=3306][img]http://www.opencaching.pl/statpics/3306.jpg[/img][/url][url=http://geokrety.org/mypage.php?userid=976][img]http://geokrety.org/statpics/976.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » sobota 22 listopada 2008, 07:54

A, wiem o problemie, muszę poprawić rzeczywiście. Problem jest w jednej linii niezgodnej z formatem.

Spider

Post autor: Spider » piątek 28 listopada 2008, 11:44

Post usuniety na prosbe autora.

Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Posty: 1443
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 15.126' E 019° 1.258'

Post autor: Saracen » wtorek 06 stycznia 2009, 22:47

Po lamersku, ale nie qmam tego wcale: proszę o informację dla opornych jak wkleić:

Kod: Zaznacz cały

C:\garmin\PoiLoader.exe /silent
do bata:

Kod: Zaznacz cały

@echo off

REM ------ To jest skrypt aktualizacji bazy tekstowej geokeszy opencaching.pl ---------

REM ** poniżej wpisz ścieżkę, do której chcesz pobrać bazę skrzynek
REM    zaczynamy od /cygdrive/ potem nazwa dysku, np c i dalej już normalnie katalog
REM    pamiętaj, że slesze mają być odwrotnie tj: /
REM    np:
REM    SET OC_DEST="/cygdrive/h/oc"
REM    SET OC_DEST="/cygdrive/h/oc"

SET OC_DEST="/cygdrive/C/Users/Tomasz/Documents/oc/poi"


REM -------------------- dalej nie manipulować ;) ----------------

echo ---------------------------------
echo Synchronizacja bazy
echo ---------------------------------

SET RSYNC_PASSWORD=geokrety
rsync.exe --archive --compress --update --human-readable --times --progress --recursive --bwlimit=15 --timeout=600 ocpl@achjoj.info::ocpoi %OC_DEST%
SET RSYNC_PASSWORD=
SET SET OC_DEST=


echo ---------------------------------
echo Synchronizacja bazy zakończona :)
echo ---------------------------------

pause
tak, żeby się to trzymało kupy i odpalało poiloadera tak jak trzeba?

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 07 stycznia 2009, 07:47

Wklejasz w dowolnym miejscu skryptu, np na końcu (najlepiej przed pause).

Abstrahując, fajnie by było, żeby mapsourcem można było wgrać nowe mapki do gpsa też z linii poleceń. Wtedy byśmy mieli za jednym kliknięciem: uaktualnioną bazę skrzynek, POIe i mapki w GPSie...

Spider

Post autor: Spider » środa 07 stycznia 2009, 08:33

Post usuniety na prosbe autora.

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 07 stycznia 2009, 09:01

Ale nowe mapki też? W sensie z TYPami?

Kiedyś korzystałem z sendmapa, gdy miałem legenda bw - bardzo fajnie, full automatyka, łącznie z updatem mapek. Gdyby teraz też się tak dało, było by świetnie.

Spider

Post autor: Spider » środa 07 stycznia 2009, 09:13

Post usuniety na prosbe autora.

Awatar użytkownika
Bas
Forumator
Posty: 3849
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10

Post autor: Bas » środa 07 stycznia 2009, 09:25

Mapa radarow pod MS aktualizowana jest z poziomu DOS (plik bat i wget z sieci). Dziala to wrecz niezauwazalnie...

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 07 stycznia 2009, 10:22

Samo uaktualnienie plików map nie stanowi problemu (wget/rsync itp) - ale ciekawe było by i ch automatyczne wysłanie do GPSa.

A ciekawe, czy da się z linii poleceń wysłać waypointy?

Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Posty: 1443
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 15.126' E 019° 1.258'

Post autor: Saracen » środa 07 stycznia 2009, 10:35

filips pisze:Wklejasz w dowolnym miejscu skryptu, np na końcu (najlepiej przed pause).
Gdybyż to było tak proste:

Kod: Zaznacz cały

(...)
Nazwa 'C:\garmin\PoiLoader.exe' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne
lub zewnętrzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 07 stycznia 2009, 11:25

a jak w komand lajnie (cmd) wpiszesz C:\garmin\PoiLoader.exe to działa?

/F

Awatar użytkownika
Saracen
Forumator
Posty: 1443
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Lokalizacja: N 50° 15.126' E 019° 1.258'

Post autor: Saracen » środa 07 stycznia 2009, 11:36

Nie działało... potem poprawiłem linijkę tak jak chyba powinna być u mnie:

Kod: Zaznacz cały

C:\Program Files\Garmin\PoiLoader.exe /silent
Ale dalej nie działa...

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Post autor: filips » środa 07 stycznia 2009, 11:44

generalnie dąż do tego, żeby działało w komand lajnie, jeśli tam zadziała to wstaw do bata.

Prawdopodobnie jest coś źle ze ścieżką dostępu. Na pewno tam masz poiloader.exe, gdzie napisałeś?

Ew problem może być z Program Files, spróbuj wziąć całą ścieżkę w cudzysłowy (" lub ')

ODPOWIEDZ