Logowanie Geo Kreta

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 05 maja 2013, 13:23

Zaćmienie umysłowe mam, muszę odzyskać trakingi. Sorry za zamieszanie, może teraz sie uda.:)

Awatar użytkownika
picek
Wyjadacz
Posty: 474
Rejestracja: środa 06 maja 2009, 11:36
Lokalizacja: między lasem a centrum miasta
Kontakt:

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: picek » poniedziałek 06 maja 2013, 12:45

Jak chociaż raz coś z GK robiłeś i wpisałeś jego Tracking Code, nie musisz go znać przy dalszych logowaniach. Po prostu wejdź (zalogowany) na stronę tego kreta i tam kliknij "zaloguj tego geokreta".
Osiedle w mieście Łańcut - Łańcut - osiedle Sikorskiego

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » poniedziałek 06 maja 2013, 22:20

Dzięki, tak właśnie zrobiłem, zawsze logowałem przez OC, a tu się zagubiłem, ale już jest OK. Po prostu pisałem ten drugi kod. :)

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 12 maja 2013, 10:24

No i znów powracam. W tej chwili mam problem znów z logowaniem, ale innej natury. Nie wiem czy coś się pozmieniało na geokretach, bo wcześniej normalnie mi skrzynki znajdowało. Mianowicie nie wynajduje mi skrzynki i czyta ją jako GC mimo, że jest OP. Wyskakuje mi komunikat:
"Proszę podaj współrzędne (lat/lon) kesza OP6777 w okienku po lewej
Dowiedz się więcej w temacie ukrywania kretów w keszach GC"

Chcę zalogować GK78F0 w skrzynce OP6777.

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » niedziela 12 maja 2013, 10:59

Moim zdaniem po prostu baza danych, z których geokrety biorą informacje o skrzynkach, nie została odświeżona, bo skrzynka jest nowa i powstała zaledwie wczoraj. U mnie po wpisaniu podanego przez Ciebie waypointa dzieje się to samo, z innymi waypointami jest ok. Sugeruję ponowną próbę za kilka godzin - podejrzewam, że będzie już ok.
ObrazekObrazekObrazek

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 12 maja 2013, 11:25

Tak tez myślałem, już wczoraj logowałem, ale nic się nie dało, więc pomyślałem, że nie podpięła się skrzynka jeszcze pod geokrety, ale myślałem, że dziś już OK będzie. Ostatnio też logowałem krety w świeżej skrzynce i nie było problemu, myślałem, że coś nowego wprowadzono. Będę musiał więc poczekać trochę dłużej. Dzięki.

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » niedziela 12 maja 2013, 12:18

Nigdy nie logowałem geokreta w skrzynce, która dopiero co powstała, więc nie mogę powiedzieć na pewno, ale może być tak, że zwykle baza rzeczywiście szybciej się odświeża, skoro wcześniej nie miałeś problemów - może dziś pojawił się po prostu jakiś zgrzyt albo nasi programiści (niech będą błogosławieni) grzebią przy którymś z serwisów, jako że w weekend mają najwięcej czasu wolnego, a pracują jako wolontariusze.
ObrazekObrazekObrazek

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » poniedziałek 13 maja 2013, 08:01

Nadal niestety problem nie zniknął :/

Awatar użytkownika
filips
Forumator
Posty: 2198
Rejestracja: środa 20 lutego 2008, 14:10
Kontakt:

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: filips » poniedziałek 13 maja 2013, 13:06

gagu pisze:No i znów powracam. W tej chwili mam problem znów z logowaniem, ale innej natury. Nie wiem czy coś się pozmieniało na geokretach, bo wcześniej normalnie mi skrzynki znajdowało. Mianowicie nie wynajduje mi skrzynki i czyta ją jako GC mimo, że jest OP. Wyskakuje mi komunikat:
"Proszę podaj współrzędne (lat/lon) kesza OP6777 w okienku po lewej
Dowiedz się więcej w temacie ukrywania kretów w keszach GC"

Chcę zalogować GK78F0 w skrzynce OP6777.
Jakieś problemy z synchronizacją mamy ostatnio... ale już działa.

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » poniedziałek 13 maja 2013, 13:15

No właśnie przed chwilą udało mi się zalogować. Dzięki.

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Teokryt » czwartek 14 listopada 2013, 14:06

Doznałem sklerozy i nie pamietam gdzie którego kreta wrzuciłem. Co w tej sytuacji zrobić?
Do tej pory ratowałem sie robiłem fotki ale pech sprawił że tym razem nie robiłem.

Pawello
Stały bywalec
Posty: 111
Rejestracja: niedziela 19 sierpnia 2012, 15:20

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Pawello » czwartek 14 listopada 2013, 14:08

Podpinam się do pytania. Wsadziłem jednego kreta gdzieś i nie pamiętam gdzie.

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » czwartek 14 listopada 2013, 14:17

Honorowe wyjście to rewolwer, lufa do ust i pociągnięcie za spust.
ObrazekObrazekObrazek

Elvis7
Centrum Obsługi Geocachera
Posty: 764
Rejestracja: poniedziałek 10 października 2011, 10:29
Lokalizacja: Warszawa+okolice

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Elvis7 » czwartek 14 listopada 2013, 15:01

Z tej sytuacji to są chyba tylko dwa wyjścia: 1) odwiedzić wszystkie skrzynki, w których mogliście zostawić kreta lub 2) poczekać, aż ktoś go zaloguje. Lud udać się do jasnowidza ;)

Teokryt
Wyjadacz
Posty: 463
Rejestracja: poniedziałek 06 sierpnia 2012, 12:19

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Teokryt » czwartek 14 listopada 2013, 15:35

Opcja 1. odpada, dopiero co wróciłem z Krakowa
Opcja 2. Taka troche spychologiczna.

Opcja dodatkowa: Zalogować GK na czuja (tylko do 3 skrzynek kreta wrzuciłem ale nie wiem którego z do której skrzyni). Bardzo dużo kretów jest niezalogowanych i nie bardzo wiadomo gdzie tak naprawdę są. Mysle że GK które nie zostały "pobrane" w ciągu ostaniego roku od znalezienia powinny lądować w "zaginionych".

ODPOWIEDZ