Logowanie Geo Kreta

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
gregorio1972
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: sobota 10 lipca 2010, 00:05
Lokalizacja: Nowy Sącz

Logowanie Geo Kreta

Post autor: gregorio1972 » wtorek 31 sierpnia 2010, 00:35

Witam :) Jestem początkujący - raczkujący. Dzisiaj wsadziłem kreta do nowej lokalizacji. Nie zapisałem tracking kodu ponadto w skrzynce był również kret i też nie zapisałem kodu ani właściciela :( co mam zrobić? Czy mogę jakoś uzyskać te dane bez ponownego wyjazdu w to miejsce - bo nie wiem kiedy będzie to możliwe? :?:
Obrazek Obrazek Obrazek

MardoQ
Wyjadacz
Posty: 276
Rejestracja: niedziela 26 lipca 2009, 15:25
Lokalizacja: Wrocław / Świdnica
Kontakt:

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: MardoQ » wtorek 31 sierpnia 2010, 00:49

Jeśli pamiętasz cokolwiek z tego kreta to poszukaj w serwisie http://geokrety.org/szukaj.php potem mail do właściciela i opisanie sytuacji. Do mnie już kilka razy pisano w takiej sprawie, dziś nawet z Niemczech :P
Obrazek
Michał vel. MardoQ | Krytykuję krytykowanie innych
Jeżeli ktoś pomógł Ci w Twoim temacie - kliknij Obrazek To nic nie kosztuje

Awatar użytkownika
gregorio1972
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: sobota 10 lipca 2010, 00:05
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gregorio1972 » wtorek 31 sierpnia 2010, 01:09

był jakiś błąd na stronie i pierwszy przypadek rozwiązałem sam. Natomiast odnośnie drugiego kreta napisałem do osoby, która ostatnio robiła wpis w dzienniku może to coś pomoże :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » wtorek 31 sierpnia 2010, 11:16

Pisz raczej do właściciela kreta, a nie do osoby robiącej ostatni wpis, bo jest wysoce prawdopodobne, że nie ma już tego kodu. Dostęp do niego traci się w momencie, gdy zalogujesz wrzucenie kreta do innej skrzynki.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Maliniak
Forumator
Posty: 664
Rejestracja: sobota 27 grudnia 2008, 02:22
Lokalizacja: Sopot

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Maliniak » wtorek 31 sierpnia 2010, 11:48

akurat tutaj się nie zgodzę, masz dostęp do każdego TC kreta którego przenosiłeś kiedyś

wystarczy wejść na stronę danego geokreta i poszukać linku obok Obrazek "Operacje na tym GeoKrecie"
po kliknięciu odpala nam się strona z możliwością wykonania ruchu na GK oraz jest już uzupełnione pole TC z którego odczytujemy TC ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » wtorek 31 sierpnia 2010, 11:56

Hm, faktycznie. Sprawdziłem przed napisaniem posta, ale mam jakieś problemy z logowaniem i okazało się, że wywaliło mnie tuż po zalogowaniu, stąd nie miałem widocznej tej opcji, myślałem, że znika po wrzuceniu kreta :P
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
lavinka
Forumator
Posty: 980
Rejestracja: czwartek 15 października 2009, 21:48
Lokalizacja: Warszawa/Żyrardów
Kontakt:

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: lavinka » wtorek 31 sierpnia 2010, 13:41

Krysiul pisze:Pisz raczej do właściciela kreta, a nie do osoby robiącej ostatni wpis, bo jest wysoce prawdopodobne, że nie ma już tego kodu. Dostęp do niego traci się w momencie, gdy zalogujesz wrzucenie kreta do innej skrzynki.
Pisz do kogo się da. Kiedyś odbiłam się tak od gk Alexa (pewnie mu wpadłam do spamu), bo napis z etykiety się rozpłynął, ale pomogli poprzedni znalazcy. Możesz też napisać w logach skrzynki prośbę, by następny znalazca spisał TC i zalogował spotkanie. TC zapominane jest często z tego co widzę, ale też odzyskanie go nie stanowi wielkiego problemu. Trzeba tylko chcieć :)
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 05 maja 2013, 09:28

Zalogowałem kreta u mnie w domu. Jak go teraz wylogować i zalogować w skrzynce?

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » niedziela 05 maja 2013, 09:39

Co masz na myśli, że zalogowałeś go u siebie w domu? Wybrałeś opcję "Kret odwiedził"?
ObrazekObrazekObrazek

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 05 maja 2013, 09:57

wybrałem opcję "zaloguj u mnie w domu"

Awatar użytkownika
pan_ryba
Wyjadacz
Posty: 275
Rejestracja: środa 04 maja 2011, 19:40

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: pan_ryba » niedziela 05 maja 2013, 10:46

gagu pisze:Zalogowałem kreta u mnie w domu. Jak go teraz wylogować i zalogować w skrzynce?
Po prostu zalogować go do skrzynki. I tyle. Ewentualnie wcześniej możesz zaznaczyć log "zabrałem geokreta" ale to w sumie nic nie zmienia.
Obrazek Obrazek
Mówię stanowcze nie: zakopywaniu, workom oraz rdzewiejącym pojemnikom!

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 05 maja 2013, 10:49

Lipa. Wyskakuje mi taki komunikat "Brak takiego GeoKreta!". Boję sie, ze coś zepsułem. Nie chciałbym uziemić krecika.

Awatar użytkownika
Krysiul
Forumator
Posty: 1055
Rejestracja: środa 09 czerwca 2010, 21:35

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: Krysiul » niedziela 05 maja 2013, 12:41

A co masz w polu Tracking Code, gdy próbujesz go znowu zalogować?
ObrazekObrazekObrazek

gagu
Bywalec
Posty: 45
Rejestracja: czwartek 14 marca 2013, 08:10

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: gagu » niedziela 05 maja 2013, 12:52

GK5ABF tego loguję. problemy są tylko po zalogowaniu u mnie w domu.

Awatar użytkownika
pan_ryba
Wyjadacz
Posty: 275
Rejestracja: środa 04 maja 2011, 19:40
Podziękował: 10 razy
Otrzymane podziękowania: 17 razy

Re: Logowanie Geo Kreta

Post autor: pan_ryba » niedziela 05 maja 2013, 13:04

No OK. Ponieważ kret jest zalogowany na Twoich współrzędnych to nie ma go w Twoim inwentarzu. Domyślam się, że tutaj masz problem bo jak coś jest w inwentarzu to nie trzeba ponownie wpisywać tracking kodu. Teraz normalnie naciśnij na stornie "Zaloguj Geokreta", zaznacz "Zabrałem Geokreta" i wpisz tracking code (ten drugi, nie GK5ABF). Jeśli to nie działa to do Filipsa się zgłoś.
Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi pan_ryba za post:
gagu
Obrazek Obrazek
Mówię stanowcze nie: zakopywaniu, workom oraz rdzewiejącym pojemnikom!

ODPOWIEDZ