Trzeba znać angielskiSpider pisze: ...trochę nie rozumiem osób, które rejestrują skrzynki tylko na OC pomijając GC. Przecież dzięki podwójnej rejestracji skrzynka będzie bardziej popularna.
 .Troszkę jestem za stary,żeby się teraz go uczyć
 .Troszkę jestem za stary,żeby się teraz go uczyć 
Moderatorzy: nemrodek, Moderatorzy

No widzisz, dla Ciebie sensu to może nie ma (możesz uściślić dlaczego? odnoszę wrażenie, że masz podejście do sprawy czysto "konsumenckie"feelfine pisze:(...) po roku czasu maja 5 czy nawet 10 znalezionych to sie zastanawiam jaki sens taka skrzynke w ogole ukrywac ? Nie lepiej sie na forum z 5 osobami na piwo umowic ?
 ), za to 5 innych osób mogło się dobrze bawić.
 ), za to 5 innych osób mogło się dobrze bawić.Dobretboniasty pisze:- prozaiczna niechęć do obcokrajowców...
 , to by mi nie przyszło do głowy.
 , to by mi nie przyszło do głowy. Widze ze to tutaj sprawa ideologii
 Widze ze to tutaj sprawa ideologii  Dla mnie geocaching to tylko zabawa i dlatego skoncentruje sie na sasiedzkich, przyjaznych dla "obcych" krajach. A co do jakosci cachy na geocaching to w samym hamburgu mamy ich kolo 2 000 i duza czesc jest taka sobie. Za to ukladamy listy specjalne cache dla turystow, dla informatykow, dla ekstremistow, nocne cache, zagubione miejsca, zakrecone zagadki itp. Kazdy znajdzie to co lubi.  Nie zawsze po angielsku, duza czesc jest publikowana tylko po niemiecku. Nie znam opencaching.pl i nie zamierzam wzniecac dyskusji o wyzszosci swiat wielkanocy nad bozym narodzeniem... Hmm a co do pojedynczych cachy i rozmowy z wlascicielami. Z przebiegu dyskusji zaczynam podejrzewac, ze ci co publikuje tylko na opencaching.pl musza miec swoje powody i ja ich do niczego namawiac nie chce. Moja propozycja byla podyktowana czysta checia pomocy i niczym innym....
 Dla mnie geocaching to tylko zabawa i dlatego skoncentruje sie na sasiedzkich, przyjaznych dla "obcych" krajach. A co do jakosci cachy na geocaching to w samym hamburgu mamy ich kolo 2 000 i duza czesc jest taka sobie. Za to ukladamy listy specjalne cache dla turystow, dla informatykow, dla ekstremistow, nocne cache, zagubione miejsca, zakrecone zagadki itp. Kazdy znajdzie to co lubi.  Nie zawsze po angielsku, duza czesc jest publikowana tylko po niemiecku. Nie znam opencaching.pl i nie zamierzam wzniecac dyskusji o wyzszosci swiat wielkanocy nad bozym narodzeniem... Hmm a co do pojedynczych cachy i rozmowy z wlascicielami. Z przebiegu dyskusji zaczynam podejrzewac, ze ci co publikuje tylko na opencaching.pl musza miec swoje powody i ja ich do niczego namawiac nie chce. Moja propozycja byla podyktowana czysta checia pomocy i niczym innym....Po prostu kiedyś skrzynki opencachingowe były znacznie lepiej wyposażone (wypasione) niż w geocaching.com. Przeważnie jakość i liczba fantów była większa. Ale w tej chwili niestety opencaching jest w trendzie równania w dół.feelfine pisze:jeszcze tylko jedno pytanie do poprzedniego postu. Co to znaczy, ze skrzynki sie zasmiecaja i ubozeja ??? Czy wy tam naprawde wkladacie skarby ?