imrowai pisze:po zgłębieni tematu pozostaje się pogodzić, że dokładność jaka jest taka jest i te +/- 5/8 m jest normą.
Obecnie mam redmi 4x i na początkowych ustawieniach miałem maksymalną dokładność chyba 4.7m, czy 4.6, ale co z tego, skoro na mapie orto widziałem, że stoję w innym miejscu, albo jak uśredniałem współrzędne (ważne przy zakładaniu skrzynek) to pomimo, że liczba i dokładność pomiaru dała wynik np. +/-0,5m, to rzeczywisty punkt był 8 metrów dalej!~
To mnie skłoniło właśnie do zrootowania telefonu i użycia programu
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2&hl=en-gb
Po wszystkim mam dokładność chyba do 5m, ale w rzeczywistości jest o wiele lepiej - lepiej też zapisują się trasy rowerowe (zdecydowanie mniej odchyłów), oraz punkty są zdecydowanie dokładniej uśredniane.
Także jeśli nie masz jakiejś gwarancji, to zastanów się, czy nie zrobić podobnie:)
No i jeszcze kwestia tego, że jeśli odpalasz gps-a dopiero w pobliżu kesza, to trzeba jednak poczekać chwilę na dobrą dokładność.
Co do awaryjniejszego - sprawdziłeś te ustawienia, o których wspomniałem?
W jaki sposób wywołujesz awaryjniejszego w locusie? Czy jesteś pewien, że współrzędne wokół których szukasz keszy, to Twoja aktualna pozycja?
Ja mam np. dodany awaryjniejszy do bocznego panelu, ale jako funkcję (nie skrót do aplikacji). Dzięki temu współrzędne startowe to środek mapy w aktualnym widoku. Kiedy wcześniej wybrałem skrót do aplikacji, to współrzędne nie podążały za mną:)
imrowai pisze:jeszcze pytanie porządkowe. mam problematyczną skrzynkę np quizową/multi. co robić gdy nie daję rady. Kontaktować się bezpośrednio z twórcą, pisać w logu (tu mam poważne wątpliwości), uderzać do tych co ją namierzyli - jak wybrnąć z patowej sytuacji?
Możesz jeszcze odłożyć ją na później:) Jeśli nie chcesz czekać, to w pierwszej kolejności napisałbym do właściciela. Zobacz też, czy wśród znalazców nie ma jakiegoś przewodnika i ewentualnie do niego napisz. Tylko - wiadomo - skoro jest quiz, czy multi, to musi/może być trochę trudniej niż w przypadku tradycyjnich, więc poproś raczej o podpowiedź, naprowadzenie, a nie o rozwiązanie;)