GPSMAP 64st

Wszystko o GPS, saperkach, zestawie serwisowym, wyposażeniu plecaka itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pawelko
Bywalec
Posty: 72
Rejestracja: poniedziałek 04 maja 2009, 19:36

GPSMAP 64st

Post autor: pawelko » piątek 28 kwietnia 2017, 22:21

Mam pytanie do użytkowników Garmina GPSMAP 64. Czy może ktoś sprawdzić, czy plik *.gpx zawierający skrzynkę https://opencaching.pl/viewcache.php?wp=OP8FML wczytuje się do urządzenia i wyświetla ten waypoint na liście geocache i mapie? U mnie nie wyświetla się ani solo, ani w pliku zawierającym zbiór skrzynek.
Używam GPSMAP 64st od ponad roku i to pierwszy przypadek, żeby skrzynka nie chciała się wyświetlić. Próbowałem na różne sposoby:
1. Wysłać waypoint z Basecamp - nie widzi.
2. Wysłać z programu MapSource - widzi, ale oczywiście bez opisu i nie na liście geocache, tylko w dodatkowych punktach i bez opisu skrzynki
3. Użycie programu GSAK do wygenerowania pliku gpx - plik się tworzy bez komunikatów o błędach, ale też się nie pojawia na mapie w urządzeniu
4. Zaktualizowałem firmware w urządzeniu, usunąłem wszystkie własne waypionty i nie pomaga.

Skrzynka pojawia się jedynie w sytuacji gdy jest zapisana w pliku *.ggz . Na marginesie - nie mam doświadczenia z *.ggz, ale zauważyłem, że nie posiadają dodatkowych punktów przypisanych do skrzynek

Dodam, że ten sam gpx poprawnie jest wczytywany do eTrex 30 i starego poczciwego Colorado 300 ; c:geo też poprawnie go czyta.

yossarian1981
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: środa 20 kwietnia 2016, 19:57

Re: GPSMAP 64st

Post autor: yossarian1981 » sobota 11 sierpnia 2018, 19:09

Może w urządzeniu masz ustawiony filtr, że nie wyświetla znalezionych?

Yossarian

Awatar użytkownika
pawelko
Bywalec
Posty: 72
Rejestracja: poniedziałek 04 maja 2009, 19:36

Re: GPSMAP 64st

Post autor: pawelko » niedziela 12 sierpnia 2018, 00:08

Nie nie mam nic takiego ustawionego. Od kwietnia ub. roku nic nie zmieniałem i nie już problemów. To dotyczyło pojedynczych skrzynek jednego Autora. Być może coś w html było nie tak, że urządzenie nie czytało tych konkretnych skrzynek? Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam.

yossarian1981
Nowy na forum
Posty: 4
Rejestracja: środa 20 kwietnia 2016, 19:57

Re: GPSMAP 64st

Post autor: yossarian1981 » niedziela 12 sierpnia 2018, 10:08

Ja też tak miałem kiedyś, ale znikały mi skrzynki tylko i wyłącznie ZNALEZIONE, spróbuj wejść w G64st w Geocache jak załaduje listę skrzynek wciśnij "MENU" i tam masz ustawienia filtra "WYBIERZ FILTR" i wybierasz które mają się pokazać u mnie te "zniknięte" skrzynki się pojawiły (domyślnie znalezione były wyłączone) :)

Teraz borykam się z innym problemem, ale na to założę inny temat.

..i pamiętaj mam już 64st jakieś 2 lata im prędzej zauważysz i zaakceptujesz fakt, że to urządzenie żyje własnym życiem tym mniej nerwów stracisz :wink: :lol: :P

Pozdrawiam Yoss..

Awatar użytkownika
pawelko
Bywalec
Posty: 72
Rejestracja: poniedziałek 04 maja 2009, 19:36

Re: GPSMAP 64st

Post autor: pawelko » niedziela 12 sierpnia 2018, 22:00

Nie , zmiana filtra nie pomaga, bo jakby mogła pomóc, ale przed chwilą jeszcze raz sprawdziłem i nie widać tej skrzynki. Musi być coś nie tak w generowanym gpx, bo jak wspomniałem ggz wczytuje tę skrzynkę skrzynkę. jak masz chwilę czasu Kolego yossarian1981, to spróbuj wczytać u siebie waypointa kesza z mojego pierwszego postu.

ODPOWIEDZ