A tuż powyżej w tabelce jest pozycja:
' Nawigacja do zdjęć (nawigacja na podstawie zdjęć oznaczonych znacznikami geograficznymi): 'Tak'
No i w realu, w menu odbiornika (tylko w 20 i 30) przeglądarka zdjęć jest
Po sprzedaży mojego Ojejgona przymierzałem się do kupna Etrex 30 lecz nie mógłbym znowu operować przyciskami. Przyzwyczaiłem się do szybkiej pisowni na dotykowym ekranie więc jednak kupiłem kolejnego Oregona.
Gdyby jeszcze miało to alternatywny system montażu do paska przy plecaku. Choć z drugiej strony można takie rozwiązanie zrobić z zwykłego pokrowca (niby)skórzanego taki jak dla komórek do paska uchwyt.
Michał vel. MardoQ | Krytykuję krytykowanie innych Jeżeli ktoś pomógł Ci w Twoim temacie - kliknij To nic nie kosztuje
Używam etrex'a 30 i zastanawia mnie jedna rzecz.
Gdy wgram skrzynkę w postaci pliku gpx i zdjęć do pamięci urządzenia wszystko działa ja należy. Natomiast po umieszczeniu plików na karcie pamięci (plik gpx w lokalizacji \Garmin\GPX\ , zdjęcia \Garmin\GeocachePhotos\...) widzi skrzynkę, są opisy i podpowiedzi ale nie ma zdjęć. Nadmienię że nazwy katalogów i struktura plików jest identyczna w obu przypadkach, zarówno na karcie pamięci jak i w pamięci nawigacji.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy da się "załączyć" zdjęcia do skrzynki w przypadku wgrywania skrzynek na kartę pamięci?
Sparrov pisze:Używam etrex'a 30 i zastanawia mnie jedna rzecz.
Gdy wgram skrzynkę w postaci pliku gpx i zdjęć do pamięci urządzenia wszystko działa ja należy. Natomiast po umieszczeniu plików na karcie pamięci (plik gpx w lokalizacji \Garmin\GPX\ , zdjęcia \Garmin\GeocachePhotos\...) widzi skrzynkę, są opisy i podpowiedzi ale nie ma zdjęć. Nadmienię że nazwy katalogów i struktura plików jest identyczna w obu przypadkach, zarówno na karcie pamięci jak i w pamięci nawigacji.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy da się "załączyć" zdjęcia do skrzynki w przypadku wgrywania skrzynek na kartę pamięci?
pozdrawiam
Sparrov
Niestety na wszystkich garminach od poczatku wprowadzenia fotek do opisu, funkcjonalnosc ta nie dziala z poziomu karty pamieci, znajac ich szybkosc reagowania zadziala za pol roku poki co musi starczyc pamiec wewnetrzna
Mam problem z etrexem 20 a konkretnie z ustawieniem godziny. Otóż przy logowaniu znalezień keszy zawsze czas jest 2 godziny do tyłu. W urządzeniu strefę czasową mam ustawioną na automat. Ustawienia czasu nigdzie nie znalazłem, bo pewnie jest pobierany z satelity.
Ma to znaczenie, jeśli ktoś loguje po mnie logi nie ustawiają się w odpowiedniej kolejności, a po to jest "field notes" aby nie bawić się we wpisywanie ręczne.
Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
Ten typ (Garmin, nie eTrex )tak ma, trzeba przywyknąć. Jak zaczytasz plik, to masz możliwość skorygowania czasu na + lub - i wtedy wpisy mają poprawny czas. Z tego, co wiem jest to najszybsza metoda.
Jeśli góra idzie do Ciebie, a Ty nie jesteś Mahometem - spieprzaj, to lawina! Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Też tak mam - rozwiązuję, chyba "pod górę" ale w "field notes", u góry masz przyciski zmiany czasu - klikasz dwa razy +1 przed logowaniem i po problemie