Thathanka pisze:Fajne, ale dlaczego po angielsku? Przecież udział obcokrajowców w Oc jest poniżej błędu statystycznego.
Ale udział właściciela pieczątki w keszowaniu za granicą może być powyżej błędu statystycznego... .
Zresztą to jest na razie prototyp, żeby wypróbować technologię kolorowych pieczątek.
Thathanka pisze:Czy można zastosować inny kształt i jakąś większą grafikę?
Kształt i grafika mogą być dowolne. Muszą się tylko zmieścić w obrysie pieczątki - automaty z datownikiem są dostępne w różnych wielkościach, okrągłe,kwadratowe, prostokątne. Najmniejszy ma 17mm średnicy, ten na zdjęciach - 30mm.
Fajne rozwiązanie widziałem już podobną pieczątkę. Żywcu prezentował taką pierwszy raz na spocie w Ozimku. Jedyne co mi się nie podobało to że zajmuje dużo miejsca na małych logbookach.
lavinka pisze:Myślę, że najlepszy rozmiar pieczątki to ok. 10-15mm
Ćwiczyłem temat pieczątki z datownikiem i chyba najmniejsza to 17 mm - ale"obszar roboczy" może być ciut mniejszy. Tego typu automaty, zazwyczaj są na zamówienie (trochę to trwa - nie są popularne), dlatego mój jest 22 mm - w niczym to nie przeszkadza, nawet w micro się dało
Ćwiczyłem temat pieczątki z datownikiem i chyba najmniejsza to 17 mm - ale"obszar roboczy" może być ciut mniejszy. Tego typu automaty, zazwyczaj są na zamówienie (trochę to trwa - nie są popularne), dlatego mój jest 22 mm - w niczym to nie przeszkadza, nawet w micro się dało
W najmniejszych automatach (np 17mm) datownik jest niestety w formie"drukarenki" czyli niezbyt wygodny do zmiany ( można łatwo zgubić gumki z cyframi ).
Po przemyśleniach dochodzę do wniosku że najlepiej sprawdzi się tandem dwóch automatów: okrągła pieczątka 12-17mm i osobny malutki datownik 18x4mm.
W najmniejszych automatach (np 17mm) datownik jest niestety w formie"drukarenki" czyli niezbyt wygodny do zmiany ( można łatwo zgubić gumki z cyframi ).
Po przemyśleniach dochodzę do wniosku że najlepiej sprawdzi się tandem dwóch automatów: okrągła pieczątka 12-17mm i osobny malutki datownik 18x4mm.
Rzeczywiście taki tandem to dobry kompromis jakości do wielkości
sześć zero siedem sześć jeden dwa trzy dwa siedem mejl: lavinka gazetowa
Niedawno dostałem moją pieczątkę jest ona prostokątna 15/40 mm. tylko logo OC + Mój Nik Datę wpisuję ręcznie i wystarcza mi to.
Cieszę się nią jak łysy grzebieniem