-------------
Trafiła Wam się naczelna faszystka

W związku z powyższym: tu czekam na propozycje stałych działów w magazynie, czyli wszystko to, bez czego sobie gazety keszerskiej nie wyobrażacie

Roszponka
Moderator: Moderatorzy
Jestem ZA!klimatycznie pisze:a może jednak jeszcze jeden dział "Opencaching lokalnie"
Nie wiem, czy takie "wytykanie palcami" jest wychowawcze. Wydaje mi się, że lepiej edukować na dobrych przykładach, niż ryzykować, że ktoś się obrazi itp. Ale to można publicznie przedyskutować.klimatycznie pisze:ej a może jeszcze coś o anty-poszukiwaniach ? Bo jakby nie patrzeć to każdy się gdzieś spotyka na jakąś tzw. lewą skrzynkę, gdzie po udaniu się na miejsce okazuje się, że szkoda było na nią czasu... A szkoda go tracić ( tzn.czasu) , gdyż gdzieś kawałek dalej może znajdować się na prawdę fajowy keszyk ;D
Tyle naszych mądrości
Zgadzam sie z Radkiem w tej sprawie ! Nie oto chodzi nam w tym periodyku.ZYR pisze:Trzy uwagi, jeśli można:
2. Antyreklama skrzynek słabych mi się nie podoba. Jestem uczulony na reklamę negatywną. Taka notka o skrzynce może więcej złego niż dobrego uczynić.
To mnie zastanowiło... Racja!ZYR pisze: 3. Warto pomyśleć o prawach autorskich. To już nie będą kiepskiej rozdzielczości zdjęcia w opisach skrzynek, a miejmy nadzieję naprawdę dobre zdjęcia. To samo z artykułami. Lepiej pomyśleć zawczasu.
Zolza! Jak to jest na gorąco, to aż się boję, co będzie dalej!zolza pisze:Pomysły na magazyn:
- Moje keszowanie - Rubryki tematyczne: - Dział zrób to sam: - Rubryka "podpatrzone"
- Kretowisko (nazwa przykładowa) - Byliśmy tam - Felieton(y) - Humor - - Idealna skrzynka - Coś dla początkujących - Recenzje, testy sprzętu - Fotogaleria - Wszystko inne - - quizy
Powinniśmy też ustalić terminologię. Kesz, keszer czy cache, cacher itp.
To tyle na gorąco
Pozdrawiam
zolza
Niestety pomysłu nie mam, w sumie to uwagę na to zwrócił Dziku, ja tylko przekazuję, bo faktycznie warto dmuchać na zimne.roszponka pisze:To mnie zastanowiło... Racja!ZYR pisze: 3. Warto pomyśleć o prawach autorskich. To już nie będą kiepskiej rozdzielczości zdjęcia w opisach skrzynek, a miejmy nadzieję naprawdę dobre zdjęcia. To samo z artykułami. Lepiej pomyśleć zawczasu.
A masz jakiś pomysł? Umowa na wykorzystanie tekstów? Czy po prostu zastrzeżenie? Wszak - przynajmniej na razie - nikt korzyści majątkowych z tego czerpać nie będzie...
No właśnie o to chodzi! Żeby pochwalić wybranie miejsca (na przykład fajna historia z nim związana), sfotografować logbook lub opisać atmosferę quizu. Nie chodziło mi o zdjęcie ukrytego cacha będące spoilerem. Takie opisy mają z jednej strony zachęcać do odwiedzenia, a z drugiej "podnosić innym poprzeczkę". Pokazywać, że można zrobić coś obłędnego, jeżeli się tylko chce.roszponka pisze: No i kontrowersyjne wydają się te opisy poszczególnych skrzynek - będzie to trochę taki super-hiper spojler, psujący co niektórym zabawę. Chyba że autor tekstu tak się przy nim nagimnastykuje, żeby zachęcić, a nie podpowiedzieć