Spider uważaj bo niektórzy nowi sobie to do serca wezmą
..i będzie zalew "najlepszych" skrzynek..
IMHO przepisu na najlepszą skrytkę po prostu nie da się sformuować.
Ludzie są różni, ich wymagania też, a jeśli dodać do tego, że te wymagania zależą czasem od ich nastroju w danej chwili i okoliczności to już w ogóle... Napiszę więc, co dla mnie jest dość istotne, by skrytka była warta szukania.
IMO najlepszy kesz to wypadkowa różnych czynników - dobre i interesujące miejsce(nieważne czy historycznie czy przyrodniczo), ciekawy -
nietypowy sposób ukrycia/maskowania, itp..
Co do quizów to bardzo lubię takie, które czegoś nowego mnie uczą, które zmuszają do poszukiwania (ciekawych) informacji (nie mam ich dużo na koncie, ale na pewno będę się w nie zagłębiać z czasem)..
Zawartości oczywiście nigdy nie oceniam, no chyba że wyjątkowo ktoś popracował nad nietypowym elementem jak np. własny projekt logbooka.
I będę chyba kolejna osobą, która powie ze nie przepada za keszami zakopanymi i to bynajmniej nie z powodów środowiska, czy innych tu poruszanych. Po prostu worki, w które zawsze są zawinięte zwyczajnie śmierdzą. Za to na pewno wysoko ocenię skrytkę, którą ktoś ukryje w lesie (w którym nie ma nic prócz lasu;)) w sposób inny niż ten najłatwiejszy..
Podsumowując, najlepsze są skrytki, które CZYMŚ, dodam: pozytywnym (żeby nikt mnie za słowa nie łapał

) zaskakują..