Strona 1 z 1

Tłusty czwartek!

: czwartek 19 lutego 2009, 10:51
autor: Saracen
Łoj ty kreplu moj kochany
tyś we tuszczu łokompany
Jo mom smaka durś na Ciebie
Jak Cie wcinom to żech w niebie
A twoj filong z marmeladom
Na kolana przed nim padom
Możesz być popudrowany
A najlepi lukrowany
Jo i tak Cie kreplu zjym
We tyn szwortek to już wiym


Wszystkim Forumowiczom: Smacznego!

: czwartek 19 lutego 2009, 11:46
autor: Thathanka
A co jecie w TCz? Pączki to chyba wszyscy, a poza tym? Faworki (chrusty)? Coś jeszcze? Jakieś regionalne potrawy?

: czwartek 19 lutego 2009, 13:41
autor: Hern
Tatanka pisze:Jakieś regionalne potrawy?
Wymienione przez Saracena kreple ;-)

: czwartek 19 lutego 2009, 20:48
autor: shchenka
Ja właśnie zjadłem pizzę. Fuj. :x

: czwartek 19 lutego 2009, 21:49
autor: Saracen
Co do regoinalnych: buchty zawsze kojarzyły mi się z kreplami tyle, że w formie beztłuszczowo- dietetycznej ( nie licząc śmietanki)

: czwartek 19 lutego 2009, 23:06
autor: scbs_wampir
czym są kreple?

: czwartek 19 lutego 2009, 23:26
autor: Saracen
scbs_wampir pisze:czym są kreple?
Pączki, pączusie, w USA: donaty...

: czwartek 19 lutego 2009, 23:29
autor: giovanni
A firma w której pracuję nie zafundowała pączków! (a jest to duży między narodowy pożalsięboże bank).
Zdrada!

: czwartek 19 lutego 2009, 23:32
autor: Saracen
giovanni pisze:A firma w której pracuję nie zafundowała pączków! (a jest to duży między narodowy pożalsięboże bank).
Zdrada!
W tamtej części kraju niewiele straciłeś: najlepsze pączki pieką Stoksonowie, piekarnie mają w Chorzowie;-)
http://www.stokson.com.pl/

: czwartek 19 lutego 2009, 23:34
autor: giovanni
To kwestia zasad a nie pączków;)

: czwartek 19 lutego 2009, 23:36
autor: Saracen
giovanni pisze:To kwestia zasad a nie pączków;)
Rozumiem, chciałem Cię pocieszyć ;-)

: piątek 20 lutego 2009, 07:03
autor: bogobig
Saracen napisał był:
Pączki, pączusie, w USA: donaty...
Giovanni; trza się było o pączki upomnieć . Może wystarczyło "donate us!" derekcji rzec. :wink: