Z tych dwóch wylinkowanych przez Ciebie odbiorników wybrałbym eTrex Venture HC.
Choćby ze względu na nowy moduł GPS, podobno lepszy, szybszy i dokładniejszy. Poza tym dostajesz kolorowy wyświetlacz i większą pamięć.
Ale to Ty wybierasz... Nie wiem ile planujesz wydać na GPSa.
Czy planujesz zakup przyzwoitego urządzenia za dobrą cenę, czy szukasz taniej okazji.
Przyjmijmy, że przyzwoitą ceną za Legenda byłoby 300-350 pln. Nowy w sklepie kosztuje około 500 pln.
Ja w tej sytuacji dołożyłbym do Venture HC (dostępny w sklepach interenetowych w przedziale cenowym od 550 pln).
Tanią okazją był "żółtek" za 135 pln. Odbiornik prosty jak budowa cepa, ale do szukania skrzynek wystarczający. Jak się znudzi to wystawisz na allego i za 100 pln zawsze sprzedasz, dołożysz i kupisz coś innego.
Legenda już tak łatwo nie odsprzedasz, chyba że liczysz się z dużym spadkiem wartości.
Chyba że kupisz Legenda poniżej 300 pln, wtedy oferta staje się atrakcyjna, a strata przy ewentualnej odsprzedaży mniejsza.
Jestem ciekawy za ile sprzeda się
TEN
Dobry i sprawdzony ręczniak nawigacyjny. Miałem i używałem.
Brak map, nieco gorsza dokładność i odświeżanie pozycji, większy ale bardzo wytrzymały i pancerny. W dodatku pływa (unosi się nad wodą).
Lepszy od żółtka o klasę i gdyby miał kosztować ok 200 pln, to stanowi chyba ciekawą ofertę.
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30