TEN cache nie jest taki zly jak sie wydaje

Moderator: Moderatorzy
Bas, zapewniam Cię, że jesteś jednym z nielicznych, którzy to rozumiejąBas pisze:Nie bardzo rozumiem...Mider pisze:Ale zauważyłeś, że to nie geocaching.com?
Geocaching to geocaching. Podstawa w tej zabawie sa punkty opisane wczesniej. Cala reszta, chocby i najpiekniejsza jest dodatkiem, smaczkiem.
Tam wiem czemu: powstał serwis "córka" traktujący o punktach, też komercyjny... większa kasa z odrębnego serwisu, w tę samą kieszeń...Bas pisze:Taaak, i pomysl tylko, ze ich nie ma. I tu, i tam.
Ciekawe dlaczego...? Musial byc istotny powod skoro cos zabrano/zlikwidowano. Warto sie nad tym zastanowic. I pomyslec, ze Dave Ulmer nie mial takich rozterek, a tak to wlasnie sie zaczelo...
Oj rozruszało się, w sumie całkiem ciekawa prowokacja. Bo trzeba o tym dyskutować.marwaldor pisze:Saracen wywolal zamieszanie - i dobrze![]()
Prawdziwym powodem likwidacji wirtuali były ZŁE wirtuale.marwaldor pisze: Bo po zakazie ich zakladania (wirtuali) popyt nie zmalal. Mysle, ze jedynym prawdziwym powodem likwidcji w/w byly ststystyki - reszta argumentow to zwykle mydlenie oczu.
I beda zakladane byle jakie skrzynkki tradycyjne by "zapracowac" na wirtuala. Podobnie przeciez teraz jest z gwiazdkami (rekomendacjami), kilka osob oficjalnie przyznaje sie do tego ze znajduje byle jakie skrzynki by "zapracowac" na mozliwosc dana gwiazdki.etnamars pisze: Niech każdy na wirtuala "zapracuje", np. założy 10 tradycyjnych i wtedy możliwość założenia wirtuala będzie sobie cenił, i nie zrobi byle badziewia.
Ja myślę że z założeniem nawet dziesięciu beznajdziejnych skrzynek tradycyjnych nie przedstawiających niczego za wyjątkiem słupa telegraficznego pośrodku pola jest tyle pracy, że nikomu nie będzie się chciało tego robic, po to by mieć jednego wirtuala.ted69 pisze: kazde takie sztuczne ograniczenie prowadzi do zwyrodnien.
I to jest wyjście!etnamars pisze: Wirtuale? Tak - ale z ograniczeniami. Tak jak teraz - jest na nie popyt, bo są potrzebne. Ale nie w nieograniczonej ilości. Niech każdy na wirtuala "zapracuje", np. założy 10 tradycyjnych i wtedy możliwość założenia wirtuala będzie sobie cenił, i nie zrobi byle badziewia.
Bedzie wymagalo tylko troche wiecej klikania - NIC WIECEJ.etnamars pisze: Ja myślę że z założeniem nawet dziesięciu beznajdziejnych skrzynek tradycyjnych nie przedstawiających niczego za wyjątkiem słupa telegraficznego pośrodku pola jest tyle pracy, że nikomu nie będzie się chciało tego robic, po to by mieć jednego wirtuala.
ted69 pisze: Bedzie wymagalo tylko troche wiecej klikania - NIC WIECEJ.
Siadam, rejestruje 10 nowych skrzynek tradycyjnych - system pozwala mi zarejestrowac nowa wirtualna co czynie i natychmiast te 10 tradycyjnych robie czasowo niedostepne.
Polak potrafi![]()
Jak sie zabezpieczyc przed takimi metodami ?
To oporcz "lewych" skzrynek beda sie pojawialy "lewe" osobowsci potrzebne tylko do tej weryfikacji. Moze byc tez tak ze X i Y chca zalozyc wirtuala (kazdy swojego) wiec sie dogaduja - i nawzajem "weryfikuja czyli znajduja) takie lipne skrzynki.GeoNornik pisze: btw. pisałem 10 tradycyjnych - zweryfikowanych - znalezionych przez innych