A prad z dynama podladowuje akumulatorek w latarce - i mamy Perpetum MobileDziku pisze: Przyczepiasz ją z tyłu do roweru, włączasz i rower sam jedzie

Moderator: Moderatorzy
Ted, co do opisu tej aukcji, nie urągając temu PANU to moim zdaniem wielkie łgarstwo i naciaganie ludzi.Dlaczego?Bo najbliższa mi taka latarka leźy 10cm po mojej lewicy. Widziałem już bebechy co najmniej dwóch takich, ostatnio tuningowałem nawet jedną co by miała więcej mocy, na życzenie właściciela...i myslę, że po moich przeróbkach, podnoszeniu prądu diodek,przerabianiu przetwornic (bo są 3szt) etc ma jakieś 1200 lumenów. Do 1600 daleeeko, tym bardziej że pytałem tego magika o owe lumeny, odpowiedź była w stylu "w internecie pisza że tyle ma to ma". A ja mogę pokazać jak TO w środku wygląda, mierzyłem prądy, NIE MA.ted69 pisze:Az strach pomyslec ile swiatla moze dawac mocniejszy model Romisena - np taki http://www.allegro.pl/item600731503_lat ... lumen.html
...to jak będziesz sobie szukał czegoś mocniejszego-pytajted69 pisze:Calineczka - ja jestem calkowitym laikiem, dajac link do tej wlasnie aukcji szukalem jakiegos wiekszego i mocniejszego urzadzenia.
Po prostu zastanawiam sie - jak moze swiecic mocnejszy model. Ten maluszek jest chyba najmocniejsza latarka jaka dotychczas widzialem ale ja ciagle mam "za uszami": zaroweczka, druciki/blaszki i bateria wiec jestem typowym "mamutem"
Calineczka jak je zmontujesz to daj mi tez proszę znać na PW.Calineczka pisze:Mam następne Romisenki, czekają na mój czas i przeróbkę, będę zainteresowanym wysyłał ofertę na PW
Na szczescie ten Romisen jest niewielki ale z dluzsza przymocowana do glowy wygladaloby sie pewnie jak Rudy 102Dziku pisze: Zaczynam też kombinować nad wykonaniem opaski uzdatniającej Romisena do noszenia na głowie...
Ale to się mocuje na opasce z boku głowy, a nie z przoduted69 pisze:Na szczescie ten Romisen jest niewielki ale z dluzsza przymocowana do glowy wygladaloby sie pewnie jak Rudy 102
(...)Trzeba jeszcze potestowac ile ona moze tak swiecic z pelna moca na jednym paluszku,