A mógłbyś sprawdzić czy z wyłączonym TMJ ustalisz pozycje w SGPX ?
Dla mnie wygodniej jest najpierw włączyć SGPX zorientować się w najbliższych skrzynkach, odrzucić te których opis mnie odstrasza lub w komentarzach widzę, że zostały skradzione zniszczone itp. Dopiero wtedy przesiadam sie na TMJ gdzie odnajduje te kilka wyselekcjonowanych skrzynek i się do nich kieruje
Mam nadzieję że kiedyś da radę podobnie jak w TB ładować do TMJ gpxy i cieszyć się opisami bez pomocy SGPX.
Mosh pisze:A mógłbyś sprawdzić czy z wyłączonym TMJ ustalisz pozycje w SGPX ?
Dla mnie wygodniej jest najpierw włączyć SGPX zorientować się w najbliższych skrzynkach, odrzucić te których opis mnie odstrasza lub w komentarzach widzę, że zostały skradzione zniszczone itp. Dopiero wtedy przesiadam sie na TMJ gdzie odnajduje te kilka wyselekcjonowanych skrzynek i się do nich kieruje
Tak, wystarczy, że "odłączę" TMJ od GPSa i mogę go używać w SmartGPX, podobnie zresztą z googlemaps. Szkoda, bo w sumie i tak mam dwa gpsy, więc mógłbym używać obudwu naraz (wbudowanego w telefon, którego tak naprawdę nie używam ze względu na słabą czułość + zewnętrznego modułu BT).
Mam nadzieję że kiedyś da radę podobnie jak w TB ładować do TMJ gpxy i cieszyć się opisami bez pomocy SGPX.
Niestety chyba nie TMJ jest aplikacją javową i jej autor uważa, być może słusznie, że dołączanie do niej biblioteki javowej do parsowania XML istotnie zwiększyłoby rozmiar programu. Możnaby pomyśleć ew. nad czymś innym - zewnętrzny parser GPX i potem już tylko import opisów w jakimś prostym jednolitym formacie tekstowym.
pojawiła się nowa wersja 1.0 (35) http://www.smartcaching.de/download.html
a wraz z nią między innymi:
powiekszona czcionka, mniejsze gwiazdki, lepsze filtry/filtrowanie skrzynek, oraz - otwórz cache url chociaż u mnie nie śmiga (po urzyciu konwertera od tjach - także nie działa) Program także troszkę szybciej usuwa skrzynki.
u mnie na n82 nie jest problem żeby np z włączonym garminem xt, włączyć jeszcze smarta żeby wyszukał najbliższych skrzynek, a gdy to zrobi w opcjach ->odbiornik gps daję wyłącz bo inaczej trochę szaleje gps
Spider pisze:
Ja so SmartGPX ładuję obrazki przy użyciu własnego programu z poziomu Windowsa: http://www.spider.tvk.wroc.pl/gps/OCID.zip
Podajesz w nim plik gpx oraz katalog gdzie mają być wgrane obrazki. A później w SmartGPX wskazujesz ten katalog.
wszystko pięknie tyle że nie chce wystartować pod vistą
spider: śmiga dzięki wielkie, chociaż nie ukrywam że nadal by było dobrze jakby smart pobierał zdjęcia z bazy - po co dwa razy nam te same zdjęcia. Wagowo też by było mniej