Zrób(my) coś ładnego
Moderator: Moderatorzy
- vvampirek1
- Nowy na forum
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Zrób(my) coś ładnego
Mnie w lipcu tego roku udało się zdobyć skrzynkę Maryusha Wyspa na Narwi. Certyfikat FTF czekał rok lub dłużej. Nadal leżą w skrzynce STF, TTF, certyfikaty dla każdego, fanty, nagroda, etc.m2m pisze: Maryush, super fabryka cacekAż żal się robi, że nie ma szans na zdobycie Twojego FTFa
Mam to szczęście, że na kilkanaście moich znalezionych trafiło się kilka skrzynek Maryusha.
To dlatego jeszcze nie mam ukrytej swojej skrzynki - poprzeczka postawiona wysoko i wstyd z byle czym wyskakiwać. Trzeba dobrze wybrać miejsce, przemyśleć, opisać, przygotować jakieś atrakcje dla znalazców. Należy (uważam) przynajmniej próbować osiągnąć poziom jakości skrzynek Maryusha.
Aha, po odnalezieniu wraz ze mną skrzynek Maryusha: Armii Krwistoczerwonej i Bobrowego Dworu do zabawy przyłączyła kejt_drzazga, a moja żona uznała, że keszowanie jednak ma sens.
Brawa dla ciebie Maryush.
- wk007
- Nowy na forum
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- maryush
- Forumator
- Podziękował;: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
No Paaaaaanieeeee!!! Cud mniut malina! Ja nie wybaczę, ja pochwalę
Superowo wyszło, bardzo mi się podoba. Kurde, muszę się sprężyć i coś nowego wymyślić, bo widzę że "konkurencja" depcze mi po piętach

Superowo wyszło, bardzo mi się podoba. Kurde, muszę się sprężyć i coś nowego wymyślić, bo widzę że "konkurencja" depcze mi po piętach

-
- Bywalec
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
wygląda na glinę ;]
też mam coś czym chyba można się tu pochwalić ;]
największe ze słoneczkiem to przypinka i jednoczesny FTF - skrzynka w przygotowaniu;p
reszta to drobiazgi - mam ich ze 30 - przeznaczone na małe przypinki i breloki
wykonane z gliny przetarte tlenkiem, trochę poszkliwione, trochę podmalowane farbkami
muszę je jeszcze polakierować

też mam coś czym chyba można się tu pochwalić ;]
największe ze słoneczkiem to przypinka i jednoczesny FTF - skrzynka w przygotowaniu;p
reszta to drobiazgi - mam ich ze 30 - przeznaczone na małe przypinki i breloki
wykonane z gliny przetarte tlenkiem, trochę poszkliwione, trochę podmalowane farbkami
muszę je jeszcze polakierować

- miklobit
- Forumator
- Podziękował;: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
- Kontakt:
Glina szamotowa , szkliwionalilium pisze:wygląda na glinę ;]
Dość skomplikowana technologia. Tak z ciekawości - te wszystkie w/w warstwy są wypalane ?lilium pisze: wykonane z gliny przetarte tlenkiem, trochę poszkliwione, trochę podmalowane farbkami
muszę je jeszcze polakierować![]()
-
- Bywalec
- Kontakt:
tak
no ale żebyś nie myślał, że ja tak prądem szastam 
wszystko poszło na dwa razy - pierwszy to wiadomo na biskwit, a w drugim wypalaniu cała reszta tylko lakier już bez wypalania dam - w sumie ciągle się zastanawiam czy w ogóle lakierować ;]

wszystko poszło na dwa razy - pierwszy to wiadomo na biskwit, a w drugim wypalaniu cała reszta tylko lakier już bez wypalania dam - w sumie ciągle się zastanawiam czy w ogóle lakierować ;]
- miklobit
- Forumator
- Kontakt:
Ja bym raczej zapytał w czym lakier jest lepszy od bezbarwnego szkliwa ?lilium pisze: w sumie ciągle się zastanawiam czy w ogóle lakierować ;]
A i jeszcze - w jakich okolicach te twoje prace będą do zdobycia ?
-
- Bywalec
- Kontakt:
Absolutnie w niczym lepszy nie jest ;] Po prostu jak wypalałam to bezbarwny mi się skończył ;]
Nie wiem czy interesuję Cię w sumie temat ceramiki ale mogę jeszcze cosik dodać - takie coiny jak moje można pomalować jeszcze przed pierwszym wypałem - angobami, ale tu już trzeba ostrożnie niby fajna oszczędność i czasu i pieniędzy ale w zależności od producenta można być zachwyconym wynikiem albo wysoce rozczarowanym, te kiepskie często się ścierają.
W okolicach przede wszystkim trójmiasta ale worze ja ze sobą wszędzie i wkładam do co fajniejszych skrzynek
Teraz mam w planie własnego kesza z tylko ręcznie robionymi gadżetami ;] póki co szukam na niego odpowiedniego miejsca ale tam z całą pewnością nie tylko te drobiazgi się znajdą
Nie wiem czy interesuję Cię w sumie temat ceramiki ale mogę jeszcze cosik dodać - takie coiny jak moje można pomalować jeszcze przed pierwszym wypałem - angobami, ale tu już trzeba ostrożnie niby fajna oszczędność i czasu i pieniędzy ale w zależności od producenta można być zachwyconym wynikiem albo wysoce rozczarowanym, te kiepskie często się ścierają.
W okolicach przede wszystkim trójmiasta ale worze ja ze sobą wszędzie i wkładam do co fajniejszych skrzynek

Teraz mam w planie własnego kesza z tylko ręcznie robionymi gadżetami ;] póki co szukam na niego odpowiedniego miejsca ale tam z całą pewnością nie tylko te drobiazgi się znajdą
- miklobit
- Forumator
- Kontakt:
Angoby na małych przedmiotach to jednak wyglądają jak farbki plakatowe:

A Szkliwo to zawsze solidny look&feel
:

BTW - takie ładniejsze rzeczy to może lepiej ukretowić - jest szansa że więcej ludzi zobaczy na własne oczy zanim ktoś włączy na stałe do osobistej kolekcji...

A Szkliwo to zawsze solidny look&feel

BTW - takie ładniejsze rzeczy to może lepiej ukretowić - jest szansa że więcej ludzi zobaczy na własne oczy zanim ktoś włączy na stałe do osobistej kolekcji...
-
- Wyjadacz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Witam
Bo to temat o czymś ładnym, to trzeba go odświeżyć...
Jako, że reaktywowałem mojego historycznego kesza, zaprojektowałem nowy logbook, według stosowanego przeze mnie, od jakiegoś czasu, wzoru.
: 
A tutaj już częściowo zapełniony dziennik kesza, który na zimę jest zawieszony i przechowywany u mnie w domu.

Logbook jest szyty i oprawiony w płótno introligatorskie. Kilka takich jest w terenie w innych keszach i mają się dobrze.
Pozdrawiam
Bo to temat o czymś ładnym, to trzeba go odświeżyć...
Jako, że reaktywowałem mojego historycznego kesza, zaprojektowałem nowy logbook, według stosowanego przeze mnie, od jakiegoś czasu, wzoru.

A tutaj już częściowo zapełniony dziennik kesza, który na zimę jest zawieszony i przechowywany u mnie w domu.

Logbook jest szyty i oprawiony w płótno introligatorskie. Kilka takich jest w terenie w innych keszach i mają się dobrze.
Pozdrawiam