Ja wiem, że można sobie zapisać obrazki o otworzyć telefonem ... ale ja chce to robić bez konieczności wyłączania programu

Moderator: Moderatorzy
W wersji 1.019 (i TB 4.0 PL) pojawił się w Treku wbudowany tryb bezmapowy - dla tych którzy chcą korzystać z aplikacji w taki właśnie sposób.Highlander pisze:1) Czy jest jakiś sposób aby nie mając wgranych map/atlasów wyświetlić sobie mapkę skrzynek (po prostu na czarnym tle), aby widzieć w którą stronę jest najbliższa skrzynka? Czy może musiałbym sobie przygotować mega mapę Polski składającą się z identycznych czarnych kafelków?
Na pojedynczej mapie skali nie zmienisz. Do tego służą właśnie atlasy, czyli tak naprawdę zbiór map o różnych skalach (do przełączania służy klawisz 9, a nowsze wersje TB mają taki plusik po prawej). Mobile atlas creator załatwia sprawę, bo tworzy atlasy sam, trzeba tylko wybrać ilość map i ich skalę. Korzystam chyba od roku i nie czuję potrzeby robić tego "ręcznie", zresztą wtedy jest więcej zabawy (dochodzi cięcie map itd.). Zwłaszcza, że wybór map jest ogromny, nie ma tylko mego ulubionego Geoportalu.rifek pisze:Dziekuje. Bede probowal. Poki co udalo mi sie odpalic mape ale nie moge zmieniac skali ani wprowadzic zadnych wspolrzednych do skrzyneczki. W jaki sposob sciagnac wspolrzedne kesza?