MasterGraba pisze:Podobnie jak poprzednicy. Jeśli szukaliście razem pod jakimś nickiem np XYZ Team np w 3 osoby to polecam aby dwie osoby założyły konto i wpisały skrzynki które znalazły sobie (daty masz we wpisach XYZ Team) a jedna osoba niech sobie zmieni nazwe z XYZ Team i ewentualnie usunie kesze których nie znalazła. Nie jestem ekspertem jakimś ale jest to chyba legalne i wcześniejsze znalezienia będą ważne

Pozdrawiam
Przypomnę, że jakiś czas temu wałkowany był temat wpisów do logbooka. Forum uznało, że wpis "na papierze" jest podstawą zaliczenia. Wyciągając więc prosty wniosek można stwierdzić, że jeżeli w logach są osobne wpisy osób X, Y, Z, czyli członków zespołu XYZ, to wszystko OK. A co, jeżeli jest tam tylko wspólny wpis XYZ jako całości ? Nie ma podstawy "prawnej". A może przy znalezieniu był tylko 1 członek zespołu XYZ, albo dwóch ?
Z logiką nie ma to nic wspólnego. Już wtedy sygnalizowałem, że takie podejście wygeneruje w przyszłości kolejne problemy. To właśnie jeden z nich. Tak więc, by trzymać się wcześniejszej ortodoksji zwolenników "wpisu jako podstawy" należy uznać, że ludzie muszą zaczynać od początku historię swych nowych kont. Fajnie ? Nie, ale trzeba było myśleć wcześniej. Oczywiście, COG czy RR mogą zaakceptować taki ruch. Tyle, że złamią wtedy własne "klepnięcie" tamtych ustaleń. I kółko się zamyka.
Na marginesie: nie wiem, czy zauważyliście, ale nadal pojawiają się fajne wpisy w logach, w stylu "znalezione przy zakładaniu". Jak dla mnie rewelacja. Ale zdaje się, że jest to akceptowane (już nawet bez niesmaku)