Mam jednak pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi czytając forum.
Sprawa tyczy się Geokreta, więc po krótce
Czy w jakiś sposób mogę angażować kolejne osoby w ingerencję w mojego geokreta? Żeby nie mówić/pisać za wiele, mam taką koncepcję (od kilku godzin tworzoną fizycznie;)), w której gotowy już kret zawiera otwarty rzemień (nie związany), na którym jest COŚ zawieszone. W zamyśle - pierwsza osoba, która zabierze kreta miała by prawo zawiązać rzemień na supeł, który to (supeł) "zamknął" by otwór pod ten pierwszy supeł przygotowany, a kolejne osoby, które przenosiły by kreta "dopisywały" by kolejny (jeden) supeł. Prawo pierwszego, który zawiąże supeł dało by choć część przywiązania, tym bardziej, że mógłby obligować kolejnych do zawiązania następnego supła.
I tu pytanie!
1. Czy mogę kogoś obligować w ten sposób, że umieszczając mojego kreta pisał by odpowiednią instrukcję o zawiązaniu kolejnego supła?
2. Własnoręcznie naniosłem na kreta rzeźbione (moje) pierwotne współrzędne geo. To chyba nie kłóci się z ideą?
3. Czy mogę zamieścić adnotację na krecie (laminat), że w przypadku zakończenia się rzemienia dał mi znać (e-mail)?
Co sądzicie o tym pomyśle, i czy może mieliście do czynienia z rzemieniami po "leżakowaniu"? Nie parcieją, nie kruszą się? Mój jest solidny - ok 0.4 cm x 0,4 cm, o łącznej długości ok 80cm, ale czy to może zdać egzamin?

Pozdrawiam