sp2ong pisze:Tu chodzilo glownie aby wyprowadzic virtualne skrzynki z OC (aby na OC zostaly fizyczne skrzynki) do osobnego dzialu cos ala waymarking gdzie ciekawe miejsca do odwiedzenia zostaly podzielone na kategorie.
a nie warto by na początek porozmawiać i zabrać się do tego jak do projektu porządnego? jakieś wymagania, jakiś choćby szkic co to miałoby robić?
filips zaczął temat prawidłowo, bo też pierwszy jego post wyjaśnia wszystko. właściwie wystarczy siąść i napisać.
z OpenWayMarking jest za dużo wątpliwości mam wrażenie. Tzn mi się jawi zbyt ogólnym hasłem. Gdyby tak rozpisać wszystko co i jak - a do tego nie potrzeba kodera czy programisty - to byłoby się za to łatwiej wziąć. Najgorsze w pisaniu po godzinach jest to, że nie chce się już myśleć. Gdyby podać ten OWM bardziej na tacy, podejrzewam, że mogłoby się to jakoś ruszyć :]
1. Wymagania, czyli doznanie - czego konkretnie chcemy od tego - to już jakby jest.
2. UseCase'y. Co to ma robić. Dodawanie, przeglądanie. Jakie informacje punkt ma zawierać...
etc, etc. etc.
Jak kończę w piątek robotę po 18, to nawet mi się nie chce myśleć co by trzeba było wymyśleć, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi.
A do sformułowania takiego planu naprawdę nie potrzeba super programisty czy architekta. A Ktoś kto się za to potem weźmie drobiazgi sobie i tak wyprostuje. Ale można to temu komuś maksymalnie ułatwić. Bo potem znowu ktoś się pospolicie ruszy, zapali, za dwa miesiące coś będzie miał pokazać i słuch o nim zaginie :]
sp2ong pisze:Tu autor wyrazil zainteresowanie dolozeniem PL wersji ale dalej tematu nie ciagnalem, bylo to 2 miesiace temu.
No to może pociągnąć temat? Bo i strona wygląda dość zacnie.