To ten limit też bez sensu - to te 30dni są lepsze, jak w moim przypadku. Znalazłem pare skrzynek, namęczyłem się i postanowilem założyć swoją - a tu pupa. Musze jeszczę poczekać kilka dni a przez ten czas się bardziej wciągnąłem

Moderator: Moderatorzy
Myślę, że te 30 dni to dyskusyjna sprawa, czasem wystarczy, a czasem to jeszcze za mało - przecież ktoś może założyć konto, odkryć przypadkiem kilka skrzynek i dalej być zielonym. A inny obleci w tydzień całe województwo i złapie o co chodzi. Gdyby to ode mnie zależało, zdjąłbym restrykcję czasową, a już na pewno podniósłbym ograniczenie na ilość odkrytych skrzynek, i to przynajmniej do 15-20.misiakw pisze:30 dni to dobry limit. pomaga odsiać tych z "słomianym zapałem"... jeśli przez 30 dni ktoś szukał keszy, to znaczy że złapał bakcyla. a jak nie złapał, to nie będzie mu się chciało tyle czekać. dzięki temu zmniejsza się prawdopodobieństwo, że tydzień po założeniu autor oleje tę zabawę, a my zostaniemy z keszem, którego nikt nawet nie zamierza serwisować...
Jak już przedmówcy stwierdzili, podnoszenie ilości skrzynek koniecznych do znalezienia nie jest dobrym pomysłem. Nie ma problemu gdy się mieszka w mieście o dużej gestości cache/km, ale np. mieszkaniec Włocławka czy Ostrołęki (przykładowe miastaspanish inquisition pisze:Gdyby to ode mnie zależało, zdjąłbym restrykcję czasową, a już na pewno podniósłbym ograniczenie na ilość odkrytych skrzynek, i to przynajmniej do 15-20.
Niby tak. Jednak właśnie praktyka pokazuje, że na takich terenach o mniejszej gęstości skrzynek są one mniej zadbane i słabiej przygotowane. Czy to oznacza, że mamy stawiać na ilość kosztem jakości?formica pisze:Jak już przedmówcy stwierdzili, podnoszenie ilości skrzynek koniecznych do znalezienia nie jest dobrym pomysłem. Nie ma problemu gdy się mieszka w mieście o dużej gestości cache/km, ale np. mieszkaniec Włocławka czy Ostrołęki (przykładowe miastaspanish inquisition pisze:Gdyby to ode mnie zależało, zdjąłbym restrykcję czasową, a już na pewno podniósłbym ograniczenie na ilość odkrytych skrzynek, i to przynajmniej do 15-20.) już może mieć problem, żeby zebrać tyle na początek.
Odnośnie quizu weryfikującego to niedawno rzuciłem identyczną propozycję w innym wątku: http://forum.opencaching.pl/viewtopic.php?p=67376#67376 - poniżej przekleiłem najważniejsze kwestie:spanish inquisition pisze: Spotkałem się też (w innej branży) z takim małym quizem, który każdy użytkownik musi przejść przed rozpoczęciem "działalności" - tutaj mołgoby to być kilkanaście losowych pytań z regulaminu i ABC geocachingu.