Whatever pisze:Coś Ty się tak uparł z tymi powrotami ? Myślę że ich i tak już jest wystarczająco...
A wg mnie jeszcze jest wiele miast gdzie można zrobić ciekawe "Powroty". Zdaję sobie sprawę że "Powroty" są mocno niszowym elementem serwisu OCPL - wystarczy spojrzeć na ilość znalezień. Niemniej skoro to jest serwis OPENcaching to chyba można tolerować taki nieszkodliwy odchył od geonormy. Zdobycie takiej skrzynki mi osobiście daje dużo więcej radości niż wykopki nieszczelnego pudełka ze śmieciowymi fantami pozostawionego ot tak sobie na trasie spaceru.
Wiele czasu spędziłem zastanawiając się nad tym czy można w jakiś zgrabny sposób połączyć taką fotozagadkę z fizyczną skrytką, tak żeby cykl mógł być kontynuowany. Takie fotozagadki musiałyby zdjęcie za zdjęciem tworzyć podpowiedź odnośnie finalnej lokalizacji skrytki. Myślałem o tym żeby na historycznych zdjęciach umieścić kolorowe kropki, gdzie współcześnie jest np tablica z pojedynczą cyfrą. Komplet cyfr ze wszystkich lokacji tworzy koordy. Ale i tak należy przedstawić fotki do weryfikacji.
Maciej eŚ pisze:
Wiele czasu spędziłem zastanawiając się nad tym czy można w jakiś zgrabny sposób połączyć taką fotozagadkę z fizyczną skrytką, tak żeby cykl mógł być kontynuowany. Takie fotozagadki musiałyby zdjęcie za zdjęciem tworzyć podpowiedź odnośnie finalnej lokalizacji skrytki.
Może nie do końca tak, bo nie trzeba robić fotek, a zdjęcia są współczesne, ale podobnie można zrobić "Powrót": http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=7672
W każdym razie jest to zmuszenie do wykonania przez poszukiwacza spaceru.
O kurcze... a ja chciałem zrobić "Domy mają numery", tylko ze współrzędnymi, a nie zdjęciami i później tak samo - końcowe współrzędne wyliczone z numerów posesji.
Cóż ktoś mnie ubiegł, ale mam nadzieję, że nie opatentował pomysłu.
krystiant pisze:O kurcze... a ja chciałem zrobić "Domy mają numery", tylko ze współrzędnymi, a nie zdjęciami i później tak samo - końcowe współrzędne wyliczone z numerów posesji.
Cóż ktoś mnie ubiegł, ale mam nadzieję, że nie opatentował pomysłu.