Ja też mam konta na OC.de, OC.cz, GC.com i OC.pl. Na GC i OC.pl chyba od tego samego czasu, ale głowy nie dam. Czyli gdzieś od kwietnia 2007. Na OC.de i OC.cz znacznie później, już w 2008.
Z tym, że nie zakładam skrzynek na GC. Choć chce tak z ciekawości ze dwie założyć. Na OC.cz i OC.de też nie, choć mam kilka w Niemczech. Chciałem, zalogować na ichniejszym OC, ale tak serdecznie nie cierpię niemieckiego języka że się poddałem
Ostatnio zmieniony piątek 22 maja 2009, 08:02 przez zyr, łącznie zmieniany 1 raz.
krystiant, chciałem zapytać o sens zakładania tendencyjnych ankiet.
Od bardzo dawna posiadam konto na gc.com. Od bardzo dawna posiadam również konto w lokalnym serwisie. Jakie wnioski z tego wyciągniesz?
Jedynym uzasadnieniem powstania tej ankiety jaki dostrzegam, jest chęć zaistnienia i dorzucenia własnych trzech groszy do ogólnego fermentu, jaki na Forum ostatnio panuje.
Tytuł ankiety jest równiez tendencyjny: OC vs. GC - skala problemu
...Kto ma problem? I jakiego rodzaju?
Zarejestrowani na gc.com z tymi z lokalnego serwisu?
Czy może problem użytkowników lokalnego serwisu wynika z braku konta w tym jedynie słusznym?
Moim zdaniem ankieta ma jeden cel - pogłębianie wzajemnych animozji wśród użytkowników tego Forum.
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30
Voit pisze:...chciałem zapytać o sens zakładania tendencyjnych ankiet.[...]
Tytuł ankiety jest równiez tendencyjny
Przecież na początku napisałem o tym... Po prostu nie rozumiem zajadliwości niektórych wątków i myślałem, że ankieta pomoże mi zrozumieć to zjawisko... Chyba jednak się myliłem, a powody kłótni są badzo prozaiczne - tak jak w przysłowiu: "dwóch Polaków - trzy partie", albo po prostu niektórzy się nie lubią...
Isaac Bashevis Singer napisał kiedyś takie słowa : "Zyd wspolczesny nie moze zyc bez antysemityzmu. Jezeli
antysemityzm gdzies nie istnieje - on go stworzy."
Coś mi sie wydaje, że ta zasada dotyczy nie tylko Żydów i nie tylko antysemityzmu (z zachowaniem odpowiednich proporcji oczywiście)