niby racja, ale przekonać się do picia wody z kanału, nawet jeśli to kanał burzowy, to nie takie proste a efekt może być podobny. co do piwa to nie pije jak prowadze i nie pije jak chodze po kanałach bo jeszcze tam zechce zostać
wuzet pisze:(...)co do piwa to nie pije jak prowadze i nie pije jak chodze po kanałach (...)
Postawa godna naśladowania.
Niestety nie wszyscy myślą w ten sposób, świadczą o tym szkła z rozbitych butelek po piwie.
Napewno warto zabrać rękawice robocze.
Reszta stroju zależy od stanu posiadania i fantazji (wyobraźni) każdego z uczestników wyprawy.
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30
wuzet pisze:
maliniak jak masz więcej tych uniformów, to weź na wszelki wypadek
hmm, zobaczymy co się da zrobić możliwe że będę miał jeden dodatkowy ze sobą
...Mówię Tobie: "Wiarę miej!
W drodze swojej nie ustawaj!
Żebyś doszedł dokąd chcesz!
Niech marzenia staną się Twoją nocą, Twoim dniem!
Głosem serca w życiu kieruj się!"...
oczywiscie, ze prawda, viridiano. A powstancy to w ogole nie mieli zadnych ochraniaczy, tylko specjalny system poruszania sie w kanalach z takim kijkiem, ktory przesuwali, zeby nie isc na kolanach. moze my tez tak zrobimy coby bylo ciekawiej?;p
Voit pisze:
Reszta stroju zależy od stanu posiadania i fantazji (..) uczestników wyprawy.
kto tam się z forumowiczów przebierał przy szukaniu za turonia?
(...)
...Fantazja podpowiada mi strój spidermana...
Niestety stan posiadania to wyklucza.
W żadnej wypożyczalni nie mają mojego rozmiaru.
A fajnie by było. ...Na pająkaaaa!!!
..."Im bardziej jej szukam, tym bardziej jej tam nie ma"... trójmiasto, Kępa Redłowska (OP18B6), 29/05/2009 godz 22.30
mwer pisze:(..) tylko specjalny system poruszania sie w kanalach z takim kijkiem, ktory przesuwali, zeby nie isc na kolanach. moze my tez tak zrobimy coby bylo ciekawiej?;p
ciekawiej i po kosztach może coś równie sprytnego dla voita wymyślimy, coby się jego fantazja 'na pająka' zrealizowała..
Powstańczy system "na kijek" do ciasnych kanałów miał dwie wersje - pojedynczy kijek o długości nieco mniejszej od jego średnicy - do użytku poziomo, do opierania się na ścianach. By go zastosować trzeba znać dokładną średnicę kanału.
I druga wersja - dwa krótkie kijki ok. 30-40 cm, do odpierania się o dno kanału, by nie szorować rękami po jego ścianach.
"A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
mwer pisze:(..) tylko specjalny system poruszania sie w kanalach z takim kijkiem, ktory przesuwali, zeby nie isc na kolanach. moze my tez tak zrobimy coby bylo ciekawiej?;p
ciekawiej i po kosztach
...Chyba niezbyt wygodne. Jak uklękniesz kolanami na kijku, to będziesz wiedziała dlaczego...
Chyba najtańsze plastikowe nakolanniki (takie na deskorolkę lub łyżworolki) będą lepsze. Koszt nie powinien przekroczyć 15-20 pln.
Te droższe mogą być za dobre
Grube rękawice robocze na ręce, a na głowę... czołówkę.
Nie zapomnijcie o czołówkach.
co do ochraniaczy na kolana, to ja jeszcze proponuje osłony dla speców od układania kafelek, prawde mówiąc nie wchodziłem z nimi w dyskusje, ale cierpienia na twarzach nie zauważyłem co do stroju spajdermena dla voita to nie wiem czy chce cie widzieć w rajstopach chociaż może byłoby ci do twarzy