Geocaching z Locify
Moderator: Moderatorzy
- sp2ong
- Forumator
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Nie mam karty zewnetrznej pamieci i chce uzyc pamiec wewnetrzna i tu kombinacje liter c i e lub podpowiedzi typu "Pamiec wewnetrzna/Locify/" koncza sie komunikatem odmowy dostepu na E50
Aby Locify nie pytal za kazdym razem to wg opisu na stronie Locify instalacji trzeba pewne wlasnosci aplikacji ustawic na stale i wtedy nie pyta sie.
Wg opis aplikacje mozna uzywac z GPS i bez i mysle ze za pare dni bedzie dolaczony plugin do obslugi OC PL
Aby Locify nie pytal za kazdym razem to wg opisu na stronie Locify instalacji trzeba pewne wlasnosci aplikacji ustawic na stale i wtedy nie pyta sie.
Wg opis aplikacje mozna uzywac z GPS i bez i mysle ze za pare dni bedzie dolaczony plugin do obslugi OC PL
Waldek
- sp2ong
- Forumator
Taka oto dostalem informacje od developra Locify:
wiec mozna korzystac w locify z oc plHi,
I'm happy to announce you, that OpenCaching service goes public. Now you can search and navigate for caches in CZ and PL by Locify. To install this service from Locify use Add service icon.
Feel free to let me know if you find any bug or about improvements.
I shall be happy if you inform your OC PL friends about this service and Locify.
Waldek
- sp2ong
- Forumator
Pod koniec tygodnia bedzie nowa wersja juz z dostepnym jezykiem PL
Jesli chcielibyscie wyslac uwagi i sugestie do dzialania Locify bezposrednio do developerow Locify mozna skrzystac z:
dla users
http://groups.google.com/group/locify
lub dla developerow:
http://groups.google.com/group/locify-developers
Jesli chcielibyscie wyslac uwagi i sugestie do dzialania Locify bezposrednio do developerow Locify mozna skrzystac z:
dla users
http://groups.google.com/group/locify
lub dla developerow:
http://groups.google.com/group/locify-developers
Waldek
- sp2ong
- Forumator
Wyglada na to ze mozna, dostalem takie info:ZYR pisze:Działa całkiem fajnie. Nie znalazłem możliwości skopiowania danych na telefon, niestety. Pozostałe opcje też ciekawe.
Users can save cache to phone memory: search cache, click View & navigate, then Options>Save. Then user can use this saved point by Options(from main screen)>Tools>Files
Waldek
- sp2ong
- Forumator
Polska wersja Locify
Dostalem nowa wersje Locify z jezykiem PL ktora mozna pobrac:
http://www.opencaching.pl/download/Locify_pl_maps.zip
Prosze o pomoc w testach jej tzn czy opcje tlumaczone sa OK i prosze o podzielenie sie uwagami bo bedzie mozna wtedy cos pozmieniac i w wersji finalnej wydania Locify jezyk PL bedzie OK
http://www.opencaching.pl/download/Locify_pl_maps.zip
Prosze o pomoc w testach jej tzn czy opcje tlumaczone sa OK i prosze o podzielenie sie uwagami bo bedzie mozna wtedy cos pozmieniac i w wersji finalnej wydania Locify jezyk PL bedzie OK
Waldek
- ted69
- Forumator
- Podziękował;: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
- Kontakt:
Zainstalowalem wlasnie i testuje.
Pierwsza uwaga - dziwna sprawa ale w stisunku do Locify dalo sie ustawic dostep do zapisu i odczytu w telefonie - co nie jest mozliwe w przypadku TMJa
nie wiem co dokladnie oceniac - bo mowic o tym ze to wersja polska to sporo na wyrost.
W dodatku - sa strony gdzie jest mieszanka polskiego/angielskiego/czeskiego
W opcji Add service:
mamy takie mozliwosci:
- Mista
-Twitter for Locify
- Show My Location
- Wikipedia
- SimpleTrack
- FireEagle
- Nejblizsi Cache
- Modre strani.si
- OpenCaching
W glownym menu wybieram Akcje i tam widze:
- Zaloguj
- Menage item
- Add item
- Nawigacja
- Mapa
czyli znowu mieszanka jezykow
po wybraniu Menage item dostaje:
- Zmien nazwe
- Move
- Skasuj
gdzies wszedlem ( i wybralem baza danych) i teraz program sie zawiesil.
Moze go zamknac lub zminimalizowac - ale poza tym nic z niem zrobic nie moge.
Telefon SE K800i, program zainstalowany na karcie
Pierwsza uwaga - dziwna sprawa ale w stisunku do Locify dalo sie ustawic dostep do zapisu i odczytu w telefonie - co nie jest mozliwe w przypadku TMJa

nie wiem co dokladnie oceniac - bo mowic o tym ze to wersja polska to sporo na wyrost.
W dodatku - sa strony gdzie jest mieszanka polskiego/angielskiego/czeskiego

W opcji Add service:
mamy takie mozliwosci:
- Mista
-Twitter for Locify
- Show My Location
- Wikipedia
- SimpleTrack
- FireEagle
- Nejblizsi Cache
- Modre strani.si
- OpenCaching
W glownym menu wybieram Akcje i tam widze:
- Zaloguj
- Menage item
- Add item
- Nawigacja
- Mapa
czyli znowu mieszanka jezykow
po wybraniu Menage item dostaje:
- Zmien nazwe
- Move
- Skasuj
gdzies wszedlem ( i wybralem baza danych) i teraz program sie zawiesil.
Moze go zamknac lub zminimalizowac - ale poza tym nic z niem zrobic nie moge.
Telefon SE K800i, program zainstalowany na karcie
- ted69
- Forumator
- Podziękował;: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
- Kontakt:
Po wybraniu z Opcji - Akcja i pozniej mapa program podczytuje mapke z Googla. Nie widze mozliwosci podczytania pamki lokalnie (z pliku)
W naszych warunkach gdy nie zawsze ma sie zasieg sieci - nie wydaje sie to wygodne.
Poza tym brakuje mi czegos co jest w TMJ - podtrzymywanie podswietlenia. W SE K800i telefon sam automatycznie wylacza oswietlenie i nie potrafie tutaj tego zablokowac.
Zerwal polaczenie z GPSem i nie pozwolil wyszukac od nowa. Wylaczylem program i wlaczylem od nowa - dokladnie to samo - wybieram GPS na BT i wraca do ekranu glownego bez zadnego dodatkowego komunikatu
Dopiero po wylaczeniu telefonu i wlaczeniu od nowa - znalazl GPSa.
Po wybraniu Akcja/mapa klawisze 3/6 (blizej/dalej) dzialaja OK ale po nacisnieciu gwiazdki (zmiana mapy) nic sie nie dzieje, widac klepsydry pozniej konczy sie polaczenie internetowe i nie ma zadnego komunikatu dlaczego.
W naszych warunkach gdy nie zawsze ma sie zasieg sieci - nie wydaje sie to wygodne.
Poza tym brakuje mi czegos co jest w TMJ - podtrzymywanie podswietlenia. W SE K800i telefon sam automatycznie wylacza oswietlenie i nie potrafie tutaj tego zablokowac.
Zerwal polaczenie z GPSem i nie pozwolil wyszukac od nowa. Wylaczylem program i wlaczylem od nowa - dokladnie to samo - wybieram GPS na BT i wraca do ekranu glownego bez zadnego dodatkowego komunikatu
Dopiero po wylaczeniu telefonu i wlaczeniu od nowa - znalazl GPSa.
Po wybraniu Akcja/mapa klawisze 3/6 (blizej/dalej) dzialaja OK ale po nacisnieciu gwiazdki (zmiana mapy) nic sie nie dzieje, widac klepsydry pozniej konczy sie polaczenie internetowe i nie ma zadnego komunikatu dlaczego.
- fck
- Wyjadacz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Tego w ogóle nie było w dostarczonym do mnie pliku językowym.W opcji Add service:
mamy takie mozliwosci:
- Mista
-Twitter for Locify
- Show My Location
- Wikipedia
- SimpleTrack
- FireEagle
- Nejblizsi Cache
- Modre strani.si
- OpenCaching
Nie wiedziałem jak to przetłumaczyć, bo nie mam możliwości odpalenia Locify (co zresztą napisałem w mailu do sp2ong'a)- Manage item
- Add item
A to przyznam, przeoczyłem- Move

- fck
- Wyjadacz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
W pliku językowym wsio OK, podejrzewam, że program (lub wyświetlacz telefonu) zaniemógł w sytuacji, gdy jest jedna literka za dużo. Jeśli problem będzie się powtarzał u innych, może ma ktoś jakiś pomysł na odpowiednik?
Słownik synonimów:
Najsensowniejszym zamiennikiem byłoby koordynuj, ale jakoś dalej mi wygląda niepoprawnie kontekstowo. 
Słownik synonimów:
Kod: Zaznacz cały
skoordynowanie, koordynacja, koordynowanie, synchronizacja, uzgodnienie, zharmonizowanie