Niestety nie całkiem mi się spodobał (jak to zawsze bywa chyba na tym forum

Co mi się nie podobało?
Nagłówek akapitu "Weź co chcesz". - Co prawda dalej w tekście opisane jest że warunkiem koniecznym jest zostawić coś dla ludzi, którzy jako następni znajdą skrzynkę, ale osoby czytające artykuł "po łebkach" mogą to przeoczyć, natomiast wytłuszczone "weź co chcesz" brzmi jak potencjalne kłopoty.
Inny nagłówek : "Ponad 3 tysiące skarbów na wyciągnięcie łopaty" - tutaj też sugestia raczej moim zdaniem nieprzyjemna. Sugerując iż trzeba będzie w większości kopać można zrazić wiele osób. Oczywiście w Polsce zakopywanie skrzynek to regionalny fenomen, bo chyba nigdzie indziej tak często się to nie zdarza, ale i tak jest dość skrzynek "niekopalnych" aby można było się bawić długimi tygodniami bez potrzeby spojrzenia na łopatę, a nawet rękawiczki.
Co natomiast mi się podoba?
Dłuższa część poświęcona poziomom trudności skrzynek, wypisanie iż mogą być potrzebne łodzie, terenówki oraz specjalny sprzęt, a także komentarz autora (co prawda śladowy) : "Nawet 3 poziom trudności zadania może przysporzyć sporo pracy przy szukaniu skrzynki i może się okazać, że będziemy potrzebować całego popołudnia." - daje to obraz ile zajęło prawdopodobnie znalezienie takiej skrzynki autorowi tekstu (z drugiej strony zdjęcia są używane enty raz w innym tekście, więc kto wie).
Całkiem sporo poświęcono też części opisującej jak wiele jest rodzajów skrzynek i w jak różnych miejscach mogą się znajdować. Z rzeczy, któe dotychczas czytałem, tak na prawdę niewiele było na prawdę dobrych opisów wszystkich kombinacji i skrajnych opcji,tutaj jest całkiem sporo. Nie zapomniano nawet o napomknięciu o skrzynkach mobilnych, brawo.
Wspomniano o tym, że warto nosić ze sobą zestawy naprawcze skrzynek i takie tam rzeczy, co również jest godne pochwały. W zasadzie opisano tutaj wiele rzeczy, które laik może potraktować jak przyzwoity elementarz na początek.
Suma summaru nawet nie źle, chyba teksty zaczynają lekko podnosić swój poziom, jeśli chodzi o tematykę keszingu.
Link do tekstu:
http://www.bermudy.pl/bermudy/1,88680,5 ... rym_i.html
(swoją drogą nawet z linku da się fajną rzecz wyczytać