Przy czasie ladowania ok. 1 minuty mozna spokojnie zawsze zaladowac sobie swieza baze i nie rzucac #$%^$@$

Moderator: Moderatorzy
Hmmm, dziwne.angelo pisze:właściwie na potrzeby GSAKa swobodnie można wywalić z komend gpsbabela sortowanie i duplikaty. może pójdzie szybciej
Batch (MSDOS, Windows)Kod: Zaznacz cały
@ECHO OFF ECHO -i gpx > command.babel FOR /F "tokens=*" %%G IN ('DIR /b .\*.gpx') DO ECHO -f %%G >> command.babel gpsbabel -b command.babel -o gpx -F big.gpx DEL command.babel
angelo pisze: garść dobra na każdą okazję i każdy system operacyjny:
PowerShell (Windows XP SP2+, Vista)
Batch (MSDOS, Windows)
Bash (Linux/Unix)
Mozesz podac przyklad - bo to faktycznie dziwne (uzasadnione??)kwieto pisze:Przy okazji - czy duplikaty pt. skrzynka aktywna i nieaktywna w ramach jednego serwisu to nie jest przypadkiem dziwoląg, który nie powinien istnieć?
Jeśli tak jest, to każę je usunąć przed przejściem głównej sekcji makra, powinno załatwić sprawę.
Sa dwie kaczki (bodajze 5 skrzynek), choc to akurat ciekawy pomysl na skrzynkekwieto pisze:Mam nadzieję, że trypletów aktywnych skrzynek (w tym dwie z jednego serwisu) nie ma w bazie
OP083A - Rybnik -Śladami obrońców Rybnika/AFW TEAM NO-20Bas pisze:Mozesz podac przyklad - bo to faktycznie dziwne (uzasadnione??)
Dwie kaczki są w ramach jednego serwisu - to jest do przejścia. Gorzej jeśli będzie układ pt. "Dwie kaczki" + coś z GC.Bas pisze: Sa dwie kaczki (bodajze 5 skrzynek), choc to akurat ciekawy pomysl na skrzynke
Powinno być takie ograniczenie. W tej chwili, jak się podliczy te wszystkie kaczki czy inne takie, to jest około setki takich "dubli" w ramach serwisu OC. To jest około 3% - moim zdaniem dużo. I ilość takich śmieci będzie rosnąć, bo trafiłem też na taką akcję, że ktoś nie znalazł cudzej skrzynki i w tym miejscu założył swoją...Bas pisze: Dopoki nie bedzie ograniczenia w automatycznej rejstracji skrzynki o tych samych wspolrzednych, to moga sie pojawic nastepne.
Trochę taki nie do końca.ted69 pisze:Nie wiem, czy zauwazyliscie ze dzisiajszy pakiet GPX jest mniejszy - chociaz i plikow wiecej i wpisow wiecej. Mniejszy bo juz jest w PLAIN TEXT