[Android/Free] Awaryjny GPX (integracja z Locus)

Wszystkie narzędzia, wtyczki, programy itp. pomocne przy znajdowaniu skrzynek i dbaniu o lasy...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Kontakt:

Re: [Android/Free] Awaryjny GPX (integracja z Locus)

Post autor: wrygiel »

OK! Dodałem opcję oznaczania/pomijania znalezionych skrzynek.
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@gmail.com.
Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Kontakt:

Polnish language is now supported. ;)
Obrazek Obrazek
Proszę nie piszcie "prywatnych wiadomości" przez forum. Kontakt na email - rygielski@gmail.com.
Awatar użytkownika
bartek-111
Centrum Obsługi Geocachera
Podziękował;: 4 razy

Post autor: bartek-111 »

A przewidujesz jakaś integrację z Locusem?
Bo Awaryjniejszy miał tak, ze się w Locusie klikało na mapce, i on zaczytywał współrzędne punktu, i wysyłał do Awaryjniejszego.
Kup mix sałat. Wyrzuć mix sałat. Powtórz!
Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Kontakt:

Tak, też już dodane ;)

BTW, Awaryjny też tę opcję miał. Różnica w Awaryjniejszym była głównie taka że pobierał też zdjęcia offline (ale ta opcja jest już wbudowana w Locus więc tego nie będę implementował).
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bartek-111

Dziś zaktualizowałem sobie program.
- Nie widzę PL, albo go nie ma, albo jestem ślepy :(
- Są własne współrzędne!!! - super, a dało by to rozbić na dwa pola? Ja se ogarnę, ale ludzie są raczej przyzwyczajeni do wpisywania N i E w osobnych polach.
- Fajnie że pobierając kesze ignoruje znalezione przeze mnie kesze, ale brakuje jeszcze, by dało się zaznaczyć, by nie pobierał keszy znalezionych przeze mnie.
- Póki co zdjęcia u mnie to linki do nieistniejących plików :(
Awatar użytkownika
wrygiel
Wyjadacz
Kontakt:

bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Nie widzę PL, albo go nie ma, albo jestem ślepy :(
Albo pobrała Ci się starsza wersja (aktualna jest 1.2.1), albo musisz ubić i zrestartować apkę. Język powinien się wtedy zrobić taki sam jak język systemu.
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Są własne współrzędne!!! - super, a dało by to rozbić na dwa pola? Ja se ogarnę, ale ludzie są raczej przyzwyczajeni do wpisywania N i E w osobnych polach.
Najłatwiej w ogóle nie wpisywać tylko wybrać z Locusa. Klikasz w dowolny punkt i tam jest opcja żeby udostępnić do awaryjnego.
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Fajnie że pobierając kesze ignoruje znalezione przeze mnie kesze, ale brakuje jeszcze, by dało się zaznaczyć, by nie pobierał keszy znalezionych przeze mnie.
Musisz zaznaczyć "Pomiń znalezione skrzynki" (pod nazwą użytkownika).
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Póki co zdjęcia u mnie to linki do nieistniejących plików :(
Też widzę czasem ten problem, przyjrzę się.

BTW, wrzuciłem apkę w "open testing", czyli już nie trzeba mi wysyłać adresów email, każdy może pobrać sam: https://play.google.com/store/apps/deta ... ergencygpx
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bartek-111

wrygiel pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 19:31
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Nie widzę PL, albo go nie ma, albo jestem ślepy :(
Albo pobrała Ci się starsza wersja (aktualna jest 1.2.1), albo musisz ubić i zrestartować apkę. Język powinien się wtedy zrobić taki sam jak język systemu.
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Są własne współrzędne!!! - super, a dało by to rozbić na dwa pola? Ja se ogarnę, ale ludzie są raczej przyzwyczajeni do wpisywania N i E w osobnych polach.
Najłatwiej w ogóle nie wpisywać tylko wybrać z Locusa. Klikasz w dowolny punkt i tam jest opcja żeby udostępnić do awaryjnego.
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Fajnie że pobierając kesze ignoruje znalezione przeze mnie kesze, ale brakuje jeszcze, by dało się zaznaczyć, by nie pobierał keszy znalezionych przeze mnie.
Musisz zaznaczyć "Pomiń znalezione skrzynki" (pod nazwą użytkownika).
bartek-111 pisze: poniedziałek 06 lipca 2026, 18:54 - Póki co zdjęcia u mnie to linki do nieistniejących plików :(
Też widzę czasem ten problem, przyjrzę się.

BTW, wrzuciłem apkę w "open testing", czyli już nie trzeba mi wysyłać adresów email, każdy może pobrać sam: https://play.google.com/store/apps/deta ... ergencygpx

- Miałem 1.1.0 Pobrałem raz jeszcze i już mam PL.
- Ta funkcja ma jakieś zwiechy. Musiałem wyłączyć Locusa i Awarjny, by jeszcze raz przekazać z Locusa do Awaryjnego współrzędne. Ogólnie działa, ale ma problemy z przekazywaniem punktu poprawnie.
- Literówka. Nie chodziło mi o "Z N A L E Z I O N E" przeze mnie a o "Z A Ł O Ż O N E" przezemnie.
- Ze zdjęciami już wcześniej był problem, Awaryjny stary też czasami miał z tym problemy. Aczkolwiek, jak teraz sprawdzam, to teraz działa ok. Może to jakaś kwestia łącza do serwera OC?
ODPOWIEDZ