Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Moderator: Moderatorzy
- ronja
- Forumator
- Podziękował;: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Sporo kont to obserwatorzy z GC lub niezdecydowani, którzy nie podjęli jeszcze decyzji, gdzie chcą głównie keszować, wiele innych to "rezerwowe" i lewe obecnych userów OC. Dawna afera multikontowa nie zakończyła się powstaniem jakiegoś mechanizmu zabezpieczającego, poza incydentalnymi przypadkami czujności keszerów i blokowaniem fejków. Osobiście nie sądzę, by dało się zablokować/zamknąć wszystkie nieaktywne/lewe, ale próbować można, choćby przez okresową weryfikację statusów. Stosowne kryteria, komunikat z automatu, jakiś skrypt (lub coś tam innego) od RT i cząstkowa selekcja może działać. Realnie? Pewnie nikomu się nie chce i nie będzie, czyli temat rozwiązany 
-
dzejbi
- Forumator
- Podziękował;: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź
Pierwsza i jedyna. Od chwili ostatnich moich postów w tym wątku obserwuję wzmożony wysiew tego rodzaju nicków. Jednemu, ze względu na jego formę (przypuszczam że celową) postanowiłem dokładniej się przyglądać. Z Twojej strony nie grozi mi więc wniosek o bana ?
-
maciej.rutecki
- Bywalec
- Podziękował;: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Czemu to pytanie kierujesz do mnie?dzejbi pisze: niedziela 23 listopada 2025, 12:46 T[...]Wykorzystując Twoją znajomość zagadnienia - czy na przewijającym się pasku na stronie głównej OC "Garść aktualnych statystyk" ilość "Aktywnych użytkowników" podawana liczba uwzględnia te osoby czy nie ? [...]
-
dzejbi
- Forumator
- Podziękował;: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Może ktoś zna te osoby z zerowym kontem znalezień, robiących od kilku lat sztuczny tłum użytkowników, oczywiście na chwałę Opencaching
: xnisaj zarejestrowany w dniu 23.04.2018 lub Klaudek669 "aktywny" od dnia 27.06.2020 ?