Pytanie do dwusystemowców
Moderator: Moderatorzy
-
- Bywalec
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Re: Pytanie do dwusystemowców
Podobno GC nie pozwala na własną politykę reaktywacji, a to generuje problemy natury techicznej.
P.S.
To GC używa granicy 1/10 mili zamiast 100 m?! Że jest to reguła bez wyjątków to wiedziałem, ale myślałem, że używają 100 m, tak jak OCPL, a nie jakiś 161... Mila to 1.609 metrów, a GC jest amerykański, 161 to podejrzanie blisko 1/10 · 1.609...
W sumie można było się domyśleć. Ale jak dla mnie już 100 m jest trochę zbyt restrykcyjne, a co by było przy 161 m w miastach... Mamy lepiej.
P.S.
lupi pisze: sobota 08 grudnia 2012, 15:36 Wg mnie może być kilka przyczyn:
1) bariera 161 metrów z GC (+ inne ograniczenia). Części keszy nie można przenieść na GC. [...]
To GC używa granicy 1/10 mili zamiast 100 m?! Że jest to reguła bez wyjątków to wiedziałem, ale myślałem, że używają 100 m, tak jak OCPL, a nie jakiś 161... Mila to 1.609 metrów, a GC jest amerykański, 161 to podejrzanie blisko 1/10 · 1.609...
W sumie można było się domyśleć. Ale jak dla mnie już 100 m jest trochę zbyt restrykcyjne, a co by było przy 161 m w miastach... Mamy lepiej.
Ostatnio zmieniony wtorek 22 października 2024, 15:40 przez Jawor1OCF, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dwie kwestie.Jawor1OCF pisze: niedziela 20 października 2024, 22:03 W GC skrzynka oficjalnie należy do GC, założyciel skrzynki nie jest właścicielem. Podobno GC nie pozwala na reaktywacje, a to generuje problemy natury techicznej.
P.S.To GC używa granicy 1/10 mili zamiast 100 m?! Że jest to reguła bez wyjątków to wiedziałem, ale myślałem, że używają 100 m, tak jak OCPL, a nie jakiś 161... Mila to 1.609 metrów, a GC jest amerykański, 161 to podejrzanie blisko 1/10 · 1.609...lupi pisze: sobota 08 grudnia 2012, 15:36 Wg mnie może być kilka przyczyn:
1) bariera 161 metrów z GC (+ inne ograniczenia). Części keszy nie można przenieść na GC. [...]
1. Dlaczego odkopałeś/-aś temat sprzed kilkunastu lat? (Zresztą nie tylko ten)
2. Stwierdzenie "W GC skrzynka oficjalnie należy do GC, założyciel skrzynki nie jest właścicielem" jest po prostu kłamstwem. Keszuję także na GC i tam jestem właścicielem skrytek, które założyłem. O ile faktycznie GC ma politykę, iż reaktywacji powinien dokonywać wyłącznie właściciel skrytki, to nie oznacza to, iż "GC nie pozwala na reaktywacje" ani nie powoduje to żadnych problemów natury technicznej (a nawet jeżeli, to z mojego doświadczenia zdarzają się one bardzo rzadko).
-
- Bywalec
- Kontakt:
1. Bo tak, jeśli temat jest nieaktualny, to powinien zostać zamknięty, a nie jest.200e200w pisze:Dwie kwestie.
1. Dlaczego odkopałeś/-aś temat sprzed kilkunastu lat? (Zresztą nie tylko ten)
2. Stwierdzenie "W GC skrzynka oficjalnie należy do GC, założyciel skrzynki nie jest właścicielem" jest po prostu kłamstwem. Keszuję także na GC i tam jestem właścicielem skrytek, które założyłem. O ile faktycznie GC ma politykę, iż reaktywacji powinien dokonywać wyłącznie właściciel skrytki, to nie oznacza to, iż "GC nie pozwala na reaktywacje" ani nie powoduje to żadnych problemów natury technicznej (a nawet jeżeli, to z mojego doświadczenia zdarzają się one bardzo rzadko).
2a. Dziękuję za wyprowadzenie z błędu.
2b. Wiem, że w GC założyciel skrzynki może ją reaktywować. Miałem na myśli reaktywację przez inną osobę. Nie sądzę, by mogło to naprawdę wprowadzić w błąd, stąd też sprostowanie.
Moja uwaga. Proszę nie mylić skrytek ze skrzynkami.
-
- Bywalec
- Podziękował;: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Mój błąd. Więcej keszuję na GC zatem też częściej używam słowa "skrytka" niż "skrzynka".Jawor1OCF pisze: wtorek 22 października 2024, 15:38 Moja uwaga. Proszę nie mylić skrytek ze skrzynkami.
- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 79 razy
Jawor1OCF pisze: niedziela 20 października 2024, 22:03 Podobno GC nie pozwala na własną politykę reaktywacji
Żeby dojść do konsensusu musielibyście zdefiniować sobie co rozumiecie pod pojęciem "reaktywacja"...Jawor1OCF pisze: wtorek 22 października 2024, 15:38 Wiem, że w GC założyciel skrzynki może ją reaktywować. Miałem na myśli reaktywację przez inną osobę.
Myślę, że gdybym w opisie napisał, że jak ktoś jest pewny, że kesza nie ma to może reaktywować miałbym problemy z zaakceptowaniem takiego kesza, więc nie pozwalają na własną politykę... A z drugiej strony miałem już kesze reaktywowane przez innych szukających i nie było problemu. Dla odmiany jak mi już zarchiwizowali mojego, to już musiałem założyć nowego, bo tamtego nie można było odarchiwizować.
Ależ 200e200w nie pomylił, tylko ty

Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11, 12 i 13

-
- Bywalec
- Kontakt:
Pewnie dlatego na OCPL notorycznie widzę pojęcie "skrytka" używane w niewłaściwy sposób.krystiant pisze: wtorek 22 października 2024, 18:58 Ależ 200e200w nie pomylił, tylko tyNa GC są skrytki, na OC skrzynki...

- bartek-111
- Wyjadacz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 38 razy
Z tego co mi wiadomo, jak tam kesz przejdzie na drugą stronę, to nie ma możliwości przywrócenia go. Zakładasz nowego GC z nowym numerem. Opis i cała reszta może być taka sama. Ale finalnie jest to zupełnie nowy kesz z czystą historią i brakiem znalezień.krystiant pisze: wtorek 22 października 2024, 18:58 Dla odmiany jak mi już zarchiwizowali mojego, to już musiałem założyć nowego, bo tamtego nie można było odarchiwizować.
Kup mix sałat. Wyrzuć mix sałat. Powtórz!
- krystiant
- Forumator
- Podziękował;: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 79 razy
Technicznie na 100% jest to możliwe - w ostateczności przez edycję wpisu bezpośrednio w bazie przez uprawnioną osobę, ale takie przyjęli zasady. Dlatego pisałem, że należałoby ustalić co rozmówcy rozumieją przez reaktywację 

Poczytaj zanim się zapytasz

- Lumen
- Bywalec
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
W teorii:bartek-111 pisze: czwartek 24 października 2024, 00:24Z tego co mi wiadomo, jak tam kesz przejdzie na drugą stronę, to nie ma możliwości przywrócenia go. Zakładasz nowego GC z nowym numerem. Opis i cała reszta może być taka sama. Ale finalnie jest to zupełnie nowy kesz z czystą historią i brakiem znalezień.krystiant pisze: wtorek 22 października 2024, 18:58 Dla odmiany jak mi już zarchiwizowali mojego, to już musiałem założyć nowego, bo tamtego nie można było odarchiwizować.
- jeśli kesza na GC zarchiwizował recenzent - nie ma możliwości jego odarchiwizowania
- jeśli owner sam wcisnął guzik archiwizacji, ma jeszcze 3 miesiące na ewentualną zmianę zdania i prośbę do recenzenta o przywrócenie skrzynki do gry.
-
- Bywalec
- Kontakt:
Na OC reaktywacja odnosi się tylko i wyłącznie do schowania nowego pojemnika zamiast starego, zagubionego.Lumen pisze: czwartek 24 października 2024, 09:30W teorii:
- jeśli kesza na GC zarchiwizował recenzent - nie ma możliwości jego odarchiwizowania
- jeśli owner sam wcisnął guzik archiwizacji, ma jeszcze 3 miesiące na ewentualną zmianę zdania i prośbę do recenzenta o przywrócenie skrzynki do gry.