Geokrety w mikrusach

Wszystko na ich temat, wnioski, uwagi, rankingi popularności ...

Moderator: Moderatorzy

MelonikX
Bywalec
Podziękował;: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Geokrety w mikrusach

Post autor: MelonikX »

Wytłumaczcie mi proszę o to zjawisko, z którym się coraz częściej spotykam. Znajduję sobie jakiego mikrusa czy wręcz nanokesza. A w nim zalogowane jest klika albo kilkanaście geokretów.
Fizycznie niemożliwością jest, żeby tam przebywały, więc jaki jest sens logowania, ze tam się znajdują?
I gdzie są faktycznie?

Nie chodzi mi tu o zdarzające się reaktywacje dawnych większych keszów, które mogło zaginąć wraz z kretami. To są świeżo zakładane maleństwa, które zapewne przez ownerów mają na dzień dobry przypisane klika kretów.
Za ten post autor MelonikX otrzymał podziękowanie:
Dominik33
Szemkel74
Nowy na forum
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Geokrety w mikrusach

Post autor: Szemkel74 »

Zauważyłem, że tak się zdarza, gdy krety "odwiedzają" danego kesza. Sam mam przy sobie kilka kretów i gdy z c:geo loguję znalezienie kesza, przy ustawieniu "kret odwiedził", krety są widoczne na stronie w przeglądarce jakby faktycznie znajdowały się w tej skrzynce. Wystarczy, że zalogujesz kolejnego kesza z opcją automatycznego logowania kretów jako odwiedzające danego kesza, to przy poprzedniej skrzynce krety znikają, a pojawiają się przy ostatniej, przez ciebie logowanej.
Za ten post autor Szemkel74 otrzymał podziękowanie:
Dominik33
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominik33
Bywalec
Podziękował;: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Geokrety w mikrusach

Post autor: Dominik33 »

Szemkel74 pisze: środa 31 lipca 2024, 20:59 Zauważyłem, że tak się zdarza, gdy krety "odwiedzają" danego kesza. Sam mam przy sobie kilka kretów i gdy z c:geo loguję znalezienie kesza, przy ustawieniu "kret odwiedził", krety są widoczne na stronie w przeglądarce jakby faktycznie znajdowały się w tej skrzynce. Wystarczy, że zalogujesz kolejnego kesza z opcją automatycznego logowania kretów jako odwiedzające danego kesza, to przy poprzedniej skrzynce krety znikają, a pojawiają się przy ostatniej, przez ciebie logowanej.
Otóż to. Jakby tego było mało na stronie geokretów są na zielono, czyli tak jakby były, dopiero jak się spojrzę na obrazek to widać że po prostu odwiedziły skrzynkę a nie zostały wrzucone. Taka skrzynka też się wyświetla na mapie jeśli kliknę ukryj skrzynki bez geokretów oraz na mapie geokretów :/ powinni coś z tym zrobić. To się dzieje jak kret odwiedzi tą skrzynkę jako ostatnią. Geokrety tak samo traktują log wrzucona jak odwiedzona
Załączniki
Screenshot_20240802-172053.png
Screenshot_20240802-172053.png (260.58 KiB) Przejrzano 5527 razy
Screenshot_20240802-172044.png
Screenshot_20240802-172044.png (314.97 KiB) Przejrzano 5527 razy
ODPOWIEDZ