[Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Wszystko co może pomóc w rozwoju serwisu opencaching.pl, sugestie, pomysły, także zauważone błędy

Moderator: Moderatorzy

Azymut
Stały bywalec
Posty: 125
Rejestracja: środa 16 września 2015, 23:10
Podziękował;: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 104 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Azymut »

Wysypały się wykresy skrzynek znalezionych i założonych na profilach użytkownika (wyświetla się JpGraph Error: 25092).

Awatar użytkownika
deg
Rada Techniczna
Posty: 1104
Rejestracja: sobota 07 grudnia 2013, 04:31
Podziękował;: 224 razy
Otrzymał podziękowań: 498 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: deg »

Azymut pisze: piątek 01 maja 2020, 21:19 Wysypały się wykresy skrzynek znalezionych i założonych na profilach użytkownika (wyświetla się JpGraph Error: 25092).
Naprawione. Sprawdź proszę.
"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" Antoni de Rivarol
Obrazek

Azymut
Stały bywalec
Posty: 125
Rejestracja: środa 16 września 2015, 23:10
Podziękował;: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 104 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Azymut »

Ale błyskawica! Jest ok, dzięki :)

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1829
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 133 razy
Otrzymał podziękowań: 206 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: ronja »

Czy problem w wyszukiwarce to jakaś grubsza sprawa? Miałem wrażenie, że przez chwilę było OK, ale dzisiejsze wyniki (poza liczbą znalezionych pozycji) znowu nie dają listy. Podobnie jest przy sprawdzaniu liczby aktywnych keszy w profilu usera - liczba OK, lista już nie.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
uhuhu
Bywalec
Posty: 39
Rejestracja: piątek 27 czerwca 2014, 07:59
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: uhuhu »

Temat zgłoszony już z rana, toteż trzymamy kciuki, by listy wyników wyszukiwań wróciły do normy.

Awatar użytkownika
ronja
Forumator
Posty: 1829
Rejestracja: środa 24 września 2008, 19:51
Podziękował;: 133 razy
Otrzymał podziękowań: 206 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: ronja »

OK, wróciło :)
Obrazek Obrazek

Leone
Stały bywalec
Posty: 114
Rejestracja: sobota 26 kwietnia 2008, 14:35
Podziękował;: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy
Kontakt:

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Leone »

mhm... wyszukiwarka znów leży

Obrazek
nec temere nec timide
ObrazekObrazekObrazek
mój profil
moja wizytówka

Qlas01
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: wtorek 07 lipca 2015, 20:43
Podziękował;: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Qlas01 »

Przeglądałem sobie dziś sprawności w profilu, by przejrzeć poziomy sprawności. Niestety wyświetliły mi się tylko takie małe kwadraciki:
Błąd w sprawnościach.png
Błąd w sprawnościach.png (61.85 KiB) Przejrzano 3106 razy

wallon1
Nowy na forum
Posty: 16
Rejestracja: sobota 04 lipca 2015, 08:18
Podziękował;: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: wallon1 »

U mnie chyba wszystko w porządku.

A tak przy okazji. Zawsze zwijam "Sprawności", bo zajmują dużo miejsca na ekranie i mnie denerwują. A teraz, poszukując tego, o czym napisałeś, znalazłem bogate źródło informacji, szczególnie przydatne w przygotowaniach do kolejnego wyjazdu w dany region.

Qlas01, wielkie dzięki.
Załączniki
sprawności.jpg
sprawności.jpg (81.1 KiB) Przejrzano 3028 razy

Qlas01
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: wtorek 07 lipca 2015, 20:43
Podziękował;: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Qlas01 »

Już wszystko działa u mnie, dziękuję :D

Awatar użytkownika
Psikiszek
Stały bywalec
Posty: 100
Rejestracja: czwartek 01 grudnia 2011, 14:36
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: Psikiszek »

Cześć
Może temat był poruszany, więc proszę mnie nie niszczyć jak na elektrodzie :) Bawiąc się dzisiaj quizami i opensprawdzaczem przy dziesiątej skrzynce powiedziało mi że na godzinę wystarczy, czyli przekroczyłem limit. Myślałem że to działa na 10 nieprawidłowych prób. Okazało się że nawet jak zrobisz 10 quizów dobrze to już na jedenasty i tak musisz poczekać. Czy w ogóle jest możliwe tak zrobić, że te prawidłowe próby nie są zliczane przez opensprawdzacz?

Awatar użytkownika
deg
Rada Techniczna
Posty: 1104
Rejestracja: sobota 07 grudnia 2013, 04:31
Podziękował;: 224 razy
Otrzymał podziękowań: 498 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: deg »

Psikiszek pisze: wtorek 09 czerwca 2020, 20:20 Może temat był poruszany
Ta.... leży i czeka cierpliwie od 3 lat - https://github.com/opencaching/opencach ... issues/869
"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" Antoni de Rivarol
Obrazek

RoDaJJ
Nowy na forum
Posty: 20
Rejestracja: czwartek 10 stycznia 2013, 13:54
Podziękował;: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: RoDaJJ »

Czy ktoś zwrócił uwagę, że przynajmniej od czwartku 12.06.20 wyszukiwanie skrzynek zwraca pustą listę ?
Niezależnie od tego z której możliwości wyszukania skrzynki korzystamy otrzymujemy tylko liczbę skrzynek spełniających warunki wyszukiwania oraz pustą ich listę.
Ta niedogodność już występowała... ale sporadycznie.
Pozdrawiamy i zapraszamy do szukania skrzynek
Danka&Roman&&

xmall
Stały bywalec
Posty: 103
Rejestracja: poniedziałek 28 stycznia 2019, 12:56
Podziękował;: 86 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: xmall »

Takie małe coś. Skrytka OP11C9 https://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=4555
Po przewinięciu strony do logów strona się rozkrzacza. Sprawdzałem na kilku przeglądarkach.

Awatar użytkownika
krystiant
Forumator
Posty: 1976
Rejestracja: środa 29 października 2008, 23:55
Podziękował;: 121 razy
Otrzymał podziękowań: 403 razy

Re: [Nowy Layout OCPL] Błędy i regresje

Post autor: krystiant »

Fotka z logu ziellonej z 2020-08-19 coś psuje... Jak sobie usunąłem u siebie przez "zbadaj element" i usuń to było OK, a obraz ma w css class="fancybox-image", w której height=100% (usunięcie tego class="fancybox-image" też naprawia)

Żeby było naprawione dla wszystkich, to albo ziellona musi jakoś wyedytować swój log, albo ktoś z dostępem do kodu (RT?) poprawić w tym logu...

A nie, sorry... to fotka wrzucona przez Bogdana psuje, u ziellonej jest OK.
Poczytaj zanim się zapytasz :wink:
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Obrazek Obrazek Obrazek
Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów ;-)

ODPOWIEDZ