Adwentowy Kalendarz Quizowy 2018 - przekaz myśli
Moderator: Moderatorzy
Re: Adwentowy Kalendarz Quizowy 2018 - przekaz myśli
Od nas także Wszystkiego Najlepszego. W naszym rejonie niestety nie ma skrzynki finałowej. Będziemy chcieli jakąś zdobyć podczas feryjnych (wakacyjnych) wyjazdów. Brakuje nam rozwiązań do dwóch zagadek: 16 i 17. Pomożecie na priv?
Edit.1 AKQ 2018 rozwiązany. Dziękujemy za pomoc.
Edit.1 AKQ 2018 rozwiązany. Dziękujemy za pomoc.
Ostatnio zmieniony sobota 22 grudnia 2018, 15:13 przez FUTE74RA, łącznie zmieniany 1 raz.
- PrincePolo
- Stały bywalec
AKQ zdobyty, zagadki rozwiązane. Bardzo dziękuję wszystkim Twórcom i organizatorom, dziękuję również za burzę mózgów na forum, która czasem dostarczała bezcennych wskazówek podczas rozwiązywania. Podziękowania dla tych, którzy w kilku przypadkach pomogli znaleźć właściwą drogę. Wesołych Świąt wszystkim i do siego roku.
-
- Bywalec
Już wiemy na czym polega magia i szaleństwo AKQ. 
To był czas wesoły i wkurzający, pełen optymizmu i zniechęcenia, wysiłku umysłowego i błagalnych spojrzeń w kierunku Dobrych Dusz... I właśnie ta pomoc Dobrych Dusz, to bezzwłoczne reagowanie na kłopoty podobało nam się chyba najbardziej, bo świadczyło o bezinteresownej życzliwości Braci Keszerskiej. A łączność z Keszerami z całej Polski... to było "to coś".
Dziękujemy Organizatorom, Pomocnikom Technicznym i Autorom zagadek, dziękujemy Koleżankom i Kolegom, zakładającym kesze w terenie i organizującym eventy - wysiłek tylu ludzi naprawdę się opłacił.
My spędziliśmy noc na spotkaniu poznańskim, okraszonym "giełdą nierozwiązanych zagadek", szukaniem skrzynki eventowej, prezentami z Worka Mikołaja i nagłym zrywem ponad dwudziestu Osób, które w dzikim pośpiechu opuściły lokal pięć minut po północy, by udać się gremialnie w miejsce odosobnione na peryferiach miasta i tam wyczyniać przedziwne rzeczy (patrząc na to z boku można byłoby się przestraszyć).
Było fantastycznie i za to też bardzo dziękujemy.
Nic dziwnego, że to dziesiąte wydanie i mamy nadzieję, że za jakiś czas będzie to "dwadzieścia".
Życzymy Wam równie magicznych i przyjemnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra, a w Nowym Roku mnóstwa dobroci i sukcesów nie tylko w życiu keszerskim.

To był czas wesoły i wkurzający, pełen optymizmu i zniechęcenia, wysiłku umysłowego i błagalnych spojrzeń w kierunku Dobrych Dusz... I właśnie ta pomoc Dobrych Dusz, to bezzwłoczne reagowanie na kłopoty podobało nam się chyba najbardziej, bo świadczyło o bezinteresownej życzliwości Braci Keszerskiej. A łączność z Keszerami z całej Polski... to było "to coś".
Dziękujemy Organizatorom, Pomocnikom Technicznym i Autorom zagadek, dziękujemy Koleżankom i Kolegom, zakładającym kesze w terenie i organizującym eventy - wysiłek tylu ludzi naprawdę się opłacił.
My spędziliśmy noc na spotkaniu poznańskim, okraszonym "giełdą nierozwiązanych zagadek", szukaniem skrzynki eventowej, prezentami z Worka Mikołaja i nagłym zrywem ponad dwudziestu Osób, które w dzikim pośpiechu opuściły lokal pięć minut po północy, by udać się gremialnie w miejsce odosobnione na peryferiach miasta i tam wyczyniać przedziwne rzeczy (patrząc na to z boku można byłoby się przestraszyć).

Było fantastycznie i za to też bardzo dziękujemy.

Nic dziwnego, że to dziesiąte wydanie i mamy nadzieję, że za jakiś czas będzie to "dwadzieścia".

Życzymy Wam równie magicznych i przyjemnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra, a w Nowym Roku mnóstwa dobroci i sukcesów nie tylko w życiu keszerskim.

Cześć. Mam wszystkie zagadki rozwiązane a nie wyświetlają mi się kordy, czy to jest związane z organizacją przeze mnie finału czy to błąd?
Nareszcie jakaś łatwa zagadka
Tak się wszyscy chwalą to ja też 1:21 

Poczytaj zanim się zapytasz
Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Proszę o przemyślane wypowiedzi zgodne z REGULAMINEM FORUM a w szczególności z punktem 11

Staram się zachowywać właściwe proporcje - znalezień więcej niż postów

Dziękuję wszystkim za dotychczasowe podpowiedzi, poproszę jeszcze o podpowiedź z 16, 17 i 20, bo nie mam pojęcia jak je zrobić 

Czyżby nikt nie zauważył, że współrzędne Wejherowskiego finału są błędne? Prowadzą do Chorwacji. Czeski błąd w szerokości geograficznej.
Kalendarzowa zabawa AD 2018 za nami, udało się rozwiązać wszystkie tegoroczne zagadki. Większość samodzielnie, niektóre z pomocą życzliwych quizowych duszyczek. Łódzki, a właściwie pabianicki finał podjęty, zadanie można uznać za wykonane. Dziękuję wszystkim, którzy mi pomogli, pozdrawiam tych, których jakoś wsparłem, w dalszym ciągu służę pomocą wszystkim, którzy chcą zgłębić zagadki tegorocznego Kalendarza. Do siego roku i do następnego AKQ!
Adwentowy Kalendarz Quizowy 2018 - przekaz myśli
Dziękujemy bardzo za pomoc, udało się wszystko ogarnąć!
Podczas edycji posta go skasowałem, więc jeszcze raz Wesołych Świąt!
Podczas edycji posta go skasowałem, więc jeszcze raz Wesołych Świąt!
Ja w tym roku kalendarz trochę 'przespałam' 
Większość udało się rozwiązać, ale do 7, 10, 11 i 12 chętnie przyjmę jakieś podpowiedzi, bo kombinuje już kilka dni i nic

Większość udało się rozwiązać, ale do 7, 10, 11 i 12 chętnie przyjmę jakieś podpowiedzi, bo kombinuje już kilka dni i nic

-
- Nowy na forum
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
2:0 jupiiii!!!!
- Użytkownicy, którzy podziękowali autorowi NANcy za post:
- Błękitna Team