kojoty pisze: ↑środa 09 maja 2018, 10:07
Wydaje mi się, że jedyny sensowny sposób to kontrolka on/off czy checkbox gdzie oznacza się świadomie log z ftf-em.
Jesli stf/ttf-y też maiły by być brane pod uwagę musiało by się to zamienić w jakiś combo-box czy nie wiem co.
Wtedy już raczej odpada "omyłkowe" zaznaczenie.
Podoba mi się bardzo ten pomysł z checkboxami. Być może możliwe byłoby dodanie 6 checkboxów (3 dla solowych FTF, STF, TTF i podobnych 3 dla grupowych). Oczywiście wybranie opcji solowej musiałoby równocześnie dezaktywować grupową. Z kolei wybranie opcji grupowej mogłoby wówczas dopuszczać log kilku współuczestników takiego xTF-a.
Oczywiście ten mechanizm wydaje się również nie zabezpieczać przed oszustwami, bo kto zabroni komuś dopisania się do grupowego FTF-a, ale załatwiłby kwestię logów grupowych. Pytanie tylko, czy jest to możliwe do wdrożenia, bo jeśli tak, to coś czuję, że użytkownicy innych serwisów zzielenieliby z zazdrości
Tak mi się też pomyślało, że w niektórych skrzynkach Założyciele sugerują podejmowanie samodzielne lub np. maksymalnie we dwoje. Gdyby Założyciel mógł to zdefiniować na etapie tworzenia skrzynki, to log grupowy mógłby zostać ograniczony np. do 2 osób lub zupełnie dezaktywowany. No ale tu już pewnie poniosła mnie fantazja...
PS: Tak, wiem, mapa to priorytet