Witam wszystkie uczestniczki oraz uczestników forum, naprawdę serdecznie.
Jestem nowy (też mi nowość) ale stale pogłębiam swoja wiedzę dotyczącą geo i open cachingu. Przypomina mi to jakże proste zajęcia z organizacji, prowadzenia i nadzoru skrzynek kontaktowych w działaniach specjalnych. No po prostu wspomnienia młodości chmurnej, gniewnej i niepokornej ale ku chwale ojczyzny

Jestem emerytem wojskowym z Opola (ostatnio). Osiem lat emerytury potrafi zmęczyć intelektualnie i fizycznie ale trafiłem na Was, ciekawych ludzi z ciekawą zajawką na punkcie połączenia gry terenowej z wybranymi elementami bardzo podobnymi do szkolenia wojskowego jakie przechodziłem oczywiście w nowej formie koordynat GPS zamiast jak za mojej młodości współrzędnych geograficznych.
Jest moc twórcza i możliwości rozwoju systemu współzawodnictwa, rywalizacji jak i budowania ducha solidarności środowiskowej w ramach zabawy jaką w gruncie rzeczy jest Opencaching.
Moim skromnym zdaniem należy ją wykorzystać przede wszystkim do stopniowego odrywania młodego i najmłodszego pokolenia od wirtualnej rzeczywistości i pchnąć ich ku rozwojowi psychofizycznemu kultywowanemu bezpośrednio w terenie, na łonie natury. Najlepiej w grupach rówieśniczych.
Rozpisałem się o jakichś mrzonkach - do bazy:
Cieszę sie, że mogę uczestniczyć w edukacyjnej zabawie, gimnastykującej intelekt i fizis w Waszym gronie.
Do zobaczenia w terenie, przy keszach i oczywiscie na forum - Lutobor.PL