Z drugiej strony może to rzeczywiście jest dobry podział, bo to coś więcej niż np. "znajdź X keszo".
Moderator: Moderatorzy
A może - skoro już jest zapotrzebowanie - dać wzorem Igrzysk Olimpijskich medale w zależności od ilości posiadanych skrzynek tygodnia ? Problem stopniowania rozwiązany (zostaje tylko kwestia ustawienia poziomu dla poszczególnych kolorów).AER pisze:No właśnie... Jest komu przyznawać, tym bardziej że co tydzień przyrostAle jak stopniować? Sprawności mają ile? Siedem / dziesięć stopni, więc co skrzynkę poziom sprawności...?
Cóż, mi się wydaje, że w "jakiś-tam-sposób" troszkę podkręcają zabawę. Na chwilę obecną porządkują pewne statystyki. Wiem, "nikt dla statystyk nie keszuje" - tak wszyscy mówią, ale jest inaczej. Sprawności mają być swego rodzaju pamiątką, osiągnięciem i - wydaje mi się - że takie obecnie są.abigeo pisze: Dlatego uważam, że sprawności (naprawdę fajny gadżet) nie pobudzą malejącej ostatnio aktywności w serwisie.
Potrzebna jest do tego działalność OC Teamu i całego środowiska na kierunkach bardziej merytorycznych.
Moja skromna i mocno subiektywna opinia: NIE.Psikiszek pisze:Może nie tylko obrazek za skrzynki tygodnia, ale w ogóle za ogólna liczbę założonych.
W ubiegłym roku skrzynki założyło około 2% użytkowników portalu - 770 użytkowników, których skrzynki zostały przynajmniej raz znalezione (to mniej, niż w 2015 roku - 1022 założycieli). Średnio każdy z nich założył około 6.5 skrzynki.AER pisze: Moja skromna i mocno subiektywna opinia: NIE.
Bo owszem, może nie tylko za keszo tygodnia, ale: promujmy dobre skrzynki, lub skrzynki takie sobie, ale w dobrych, pięknych czy trudnych miejscach. Ale nie po prostu skrzynki. Multum, non multa.
Rozumiem problem i nie neguję że to jest problem. Z tym, że chyba nie jest kłopotem mała ilość skrzynek (ogólnie), a fakt, że duża grupa ludzi nie chce zakładać wielu dobrych skrzynek...? Niby to samo, ale inne przeniesienie akcentów. Jak napisałem, to moja mocno subiektywna opinia, do której dorzucę jeszcze taką refleksję: Jeśli OC zamierza wpierać aktywności typu "trzysta PETów w błoto", to trochę jakby próbowało konkurować z korpoGC. A tu przykro mi. Rodzinna restauracja nie wygra na polu masówki z McDonaldem.parlando pisze:Wielkim problemem OC jest to, że skrzynek powstaje bardzo mało. Dlatego każdy rodzaj jest potrzebny, nie tylko te super-, hiper-...
Ależ oczywistym jest, że Ojcowie Twórcy zrobią jak uważają. Ja zresztą sprawnościom kibicuję i uważam, że cała akcja jest przednia.parlando pisze:taka sprawność po prostu musi być, czy się to komuś podoba, czy nie.
Zależy gdzie. Wspomniałem, że u mnie powstało 6 skrzynek w tym roku:) Także u mnie problem jest i taki i taki:)AER pisze:Z tym, że chyba nie jest kłopotem mała ilość skrzynek (ogólnie), a fakt, że duża grupa ludzi nie chce zakładać wielu dobrych skrzynek...?